Tavuk eti ve yumurta son derece besleyici gıdalar olduğu gibi bol, hızlı ve ekonomik bir şekildi üretilmeleri nedeniyle de oldukça ucuz gıdalar olmaktadır. Örneğin; 1 litre süt tüketildiğinde 35 gr protein alınmış olmaktadır. Aynı miktar protein 5 yumurta veya 175 gr tavuk eti tüketilerek sağlanabilmektedir. Bu yazımızda tavuk etinin faydalarına deyiniyoruz…
Tavuk etini vazgeçilmez yapan şeyler neler? İşte o sebepler:
1. Sağlıklı
Tavuk eti en sağlıklı hayvansal protein kaynağı.
2. Ekonomik
Tavuk eti en ekonomik hayvansal protein kaynağı.
3. Lezzetli
Sofralara sayısız yemek çeşidi armağan eden lezzetli bir seçenek.
4.Besleyici
Vücuttaki hücrelerin sürekli yenilenmesi ve çoğalması gerekli.
5. Kalp dostu
Derisiz tavuk eti, kolesterolü yüksek olanlar ve kalp- damar hastaları için tüketimi tavsiye edilen en ideal et türü.
6. Vitaminli
Vitamin B2 (riboflavin), Vitamin B3(niasin), vitamin B6(pyridoxin) ve vitamin B12(cobalamin) bakımından iyi bir kaynak.
7. Hazmı kolay
Sindirimi en kolay besinlerden biri.
8. Pratik
Kolayca hazırlanan, çabuk pişen, en pratik yemek türü.
8. Pratik
Kolayca hazırlanan, çabuk pişen, en pratik yemek türü.
10. Vazgeçilmez
Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için vazgeçilmez.
]]>
0 yorum:
Yorum Gönder