1 Aralık 2012 Cumartesi

Doğum kontrolü hakkında yanlış bilinenler

Hamileliği önlemek için yapılan bazı davranışlar hakkında doğru bilinen yanlışlar var! Cinsel birleşme sonrasında gebe kalma riskini en aza indirmek için yaptıklarınızın pek bir faydası olmayabiliyor. Gebe kalma riskini en aza indirmek için uzman doktorlardan tavsiyeler alınmalıdır. Kulaktan dolma bilgiler sizi yanıltmasın. Hem sadece yanılmakla kalmıyor bazı sağlık sorunları da yaşabiliyorsunuz.


 



 


Vajina yıkanırsa gebe kalınmaz!


Cinsel birleşme sonrasında vajinanın yıkanması yanlış bir davranıştır. Bu uygulama gebe kalmanızı önlemenin aksine sizin sağlığınızı tehlikye atar. Boşalma sonrasında spermler rahim içine girer. Fakat vajina yıkansa bile bu uygulama sizi gebe kalma riskinden korumaz.


İlk ilişkide hamile kalınmaz!


İlk ilişkide hamile kalınmaz diye bir şey yok. Eğer kadının yumurtlama dönemine denk gelen bir ilişki ise hamilelik riski yüksektir. Kızlık zarının yırtılıp kanaması hamileliği önlemez.


İlişkiden sonra ayağa kalmak


Birçok çift cinsel birleşme sonrasında ayağı kalktığında gebeliği önleyeceğini düşünüyorlar. Buda yanlış bilinenler arasında. Bu yöntem gebelik riskini düşürebilir doğru ama tamamen engellendiği söylenemez. Ayağa kalkmak spermin vajina içine girişini engellemez. Mutlaka rahim içinde bir miktar meni kalır ve bu meni gebelik için yeterlidir.


İsteksiz kadın hamile kalmaz!


Çok eskiden beri bilinen bir diğer yanlışta kadının orgazm olmamasında gebe kalmayacağıdır. Kadın orgazm olduğu zaman rahim duvarındaki kaslar kasılır ve spermin rahme girişi kolaylaşır. Bu nedenle birçok kadın orgazm olmayı reddeder. Ancak bu yönteminde hiç bir doğruluğu yoktur. Kadın orgazm olsada olmasa da gebelik riski bulunur.



]]>

0 yorum:

Yorum Gönder