4 Aralık 2012 Salı

Hamilelik sonrasinda neler yaşanir


Bebeğin doğumu ile bir kadının hayatı nerede ise bebeğe endeksli olarak tamamen değişecektir. Anne adayının bebek sahibi olmasından itibaren yeni yaşamına bebeği ile başlarken kendisini nelerin beklediği hususunda derlediğimiz önemli bilgilerin sizlere  fikir vereceğini umuyoruz, vede okumanız da sizlere faydasının olacağınıda belirtiyoruz…


Hastanede

Doğum süreci ve doğumda sarf edilen çaba ile kaslarda ağrı olacaktır. Kalçalarınız ağrır ve şişer, epizyotomi uygulandıysa acıyabilir.

Sezaryen olduysanız ya da tüplerinizi bağlattıysanız yaranız ra­hatsızlık verebilir.

Gerektiğinde hemşireyi çağırma düğmesini kullanın! Bebekle duygusal bağ kurmak amacıy­la kendiniz ve eşiniz için farklı yollar deneyin.

Kucağınıza aldığınız mucizeyi beslemek (memeyle ya da biberonla) biraz kor­kutucu görünse de çok kısa zamanda bu işi bir profesyonelce yapacaksı­nız!

Ağır kanama ya da vajinadan büyük kan pıhtılarının gelmesi bir probleme işaret edebilir.

Yüksek veya düşük kan basıncı daha çok test yapmak için bir neden ola­bilir.

gebelik-sonrasiAğrı ilaçla hafıflemeli hatta geçmelidir, eğer hafifle­mezse hemşireye söyleyin. 38°C’nin üzerindeki ateş endişe etmenizi gerektirebilir.

Ağlamanız veya duygusal davran­manız normaldir.

Bebeğe sosyal güvenlik numarası ala­bilmek için gerekli belgeleri isteyin. Belgeleri doldurun ve gönderildiğin­den emin olun.

Dinlenin, telefonunuzu kapatın ve ziyaretçilerin sınırlan­masını isteyin.

Bebeğin doğumuyla 5-7,5 kilo vermiş olsanız bile geri kalan kiloları vermek biraz zaman alacak. Enerjinizi yüksek tutmak için ve emziriyorsanız süt üretimi için iyi beslenin. Doğum süreci, doğum ve bebekle ge­çirdiğiniz ilk birkaç saatle ilgili düşün­ce ve duygularınızı yazın. Eşinizi de aynısını yapması için teşvik edin. Bebek bakımı konusunda hastanedeki videoları izleyin. Personelden açıkla­ma veya yardım isteyin.

Pediatrınızın ismini, adresini ve tele­fon numarasını alın. Sorular sorun ve hastanedeki hemşire­lerden ve personelden yardım alın. Eşinizden, size hastane odasının dışın­da bir yürüyüşe çıkarmasını isteyin. Bir aile olarak duygusal bağ kurmanız için kendinize, eşinize ve bebeğinize zaman ayırın.

0 yorum:

Yorum Gönder