1 Aralık 2012 Cumartesi

Rahim içi araç nedir?

İstenmeyen gebeliklere karşı güvenli bir ilişki yaşamak isteyen kadınların rahim içine takılan bir alet olan rahim içi araç, spermlerin yumurtayı ulaşmasını engelleyerek döllenmenin gerçekleşmemesini sağlamaktadır. Güvenli bir kontrol sağlayan rahim içi araç, jinekoloji uzmanları tarafından uygun dönemlerde, uygun kişilere takılmaktadır.



 


Vajina içine yerleştiren rahim içi araç küçük, bakır ve plastik gibi maddelerden oluşan, vajina içine doğru uzanan bir ip şeklindedir. Çeşitli türleri bulunmaktadır. Rahim içi araç, takılması uygun olan kişileri gebeliklere karşı koruyan ideal bir yöntemdir. Tüm dünyada kullanılan, aile planlaması yöntemleri arasından en güvenli olanıdır. Rahim içi araç kullanan kadınlarda gebelik riski yok denecek kadar azdır.


Cinsel ilişki sırasında hissedilmeyen, adet kanamalarını engellemeyen ve kadınların yumurtlama fonksiyonlarına da zarar vermeyen bir alettir. Rahme ulaşan spermlerin hareketliliğini etkileyerek kalitesini düşürür. Böylece spermler yumurtaya ulaşmadan önce RİA (rahim içi araç) tarafından öldürülür. Son dönemlerde hormonlu olan türü sıkça tercih edilmektedir.



]]>

0 yorum:

Yorum Gönder