4 Eylül 2012 Salı

Diş Ağrısı Ve Nedenleri

Sağlıklı Dişler
Diş sağlığı sağlıklı beyaz dişler ibaret değil, bu bütün ağız sağlığı kapsar. Insanlar diş sağlığı hakkında duymak Çoğu zaman, onlar sadece boşluğu özgür ve temiz parlayan dişleri sahip hakkında düşünürdüm. Ancak, sağlıklı dişlere sahip olmak, size diş etleri ve dil de dahil toplam ağız sağlığı üzerinde yoğunlaşmak çok gereklidir. Sizin dişeti yanı sıra iyi olmak için ağız sağlığı oynamak için önemli bir role sahiptir. Vakaların çoğunda, diş etleri şişmiş ya da kanama olduğunda, bazı dişeti hastalığı nedeniyle neden olmalıdır. Ancak, dişeti problemleri sorumludur daha faktörler vardır. İyi bir ağız sağlığı istiyorsanız sakız sorunun nedeni hakkında unutarak, size diş ve diş etleri sağlıklı tutmak için adımlar atması gerekiyor. Aşağıda ağrılı diş etleri bazı nedenleri vardır.

Diş Ağrısı ve Nedenleri


Tekniği Fırçalama: Çoğu zaman, size diş Eğer basınç ve çok şiddetle onlara fırça gerekir temiz tutmak için olduğunu düşünüyorum. Ancak, diş hekimi göre dişlerinizi fırçalayın yol değildir. Diş Hekimleri basınç yavaşça değil dişlerinizi fırçalayın tavsiye ederiz. Dişlerin Dişetleri çok hassastır ve bu nedenle aşırı basınç onlara zarar ve dişeti problemlerine yol açabilir yumuşak dokularda oluşur. Ya bir elektrikli diş fırçası ya da tercihinize göre normal bir diş fırçası kullanabilirsiniz; dişlerinizi temiz tutmak büyük bir fark yapmaz. Sizin dişeti zarar vermez, böylece diş fırçasının kıl uçları künt olduğundan emin olun. Kıllar yumuşak naylondan yapılmış olmalıdır. Fırçalama iken diş ve diş etleri üzerinde fırça dairesel hareketlerle kullanmak daha iyidir. Bu dişlerin daha iyi temizler ve diş etleri üzerinde çok baskı vermez. Ileri geri fırça Hareketli diş etlerini ve kanamaya neden zarar görmesine neden olabilir.

Tekniği ipi: Diş ipi diş boşlukları gelen plak kaldırmak için bir günlük yemek sonrası gereklidir. Diş fırçası kılları normalde bu nedenle bu noktalar ulaşmak ve yok, ipi yardımıyla temizlemek gerekir. Diş ipi üzerinde herhangi bir kötü etkileri önlemek için, bu da kullanımı sırasında yumuşak olması gerekmektedir. Yavaşça dişlerinizin arasına taşıyın.

Dişeti Hastalıkları: Periodontal hastalıklar dişeti hastalıkları veya insanlar arasında çok yaygın hale gelmiştir. Nüfusun yaklaşık 3/4th küçük ya da ağır biçimde dişeti problemleri muzdariptir. Ancak, bunların yüzde 80 ila yüzde 85 kolayca tedavi edilebilir, normal sorunları var. Bunlardan istirahat uygun tıbbi bakım ve tedaviye ihtiyacı ciddi dişeti problemleri muzdarip. Dişeti Bu ciddi hastalıklar periodontitis olarak adlandırılır. Bu gibi durumlarda ana nedeni plak olduğunu. Plak bilgisizlik dolayı dişler üzerinde oluşturulur. Eğer doğru ağız hijyeni devam etmezseniz, plaklar dişlerinizi üzerinde gelişebilir. Bunlar dişeti saldırı ve inflamasyona neden olur bakterileri vardır. Şişmiş, kırmızı ve kanamalı dişetleri ile sonuçlanır. Gingivit muzdarip insanlar olarak, ağrılı olmayabilir ama diğerleri için şiddetli ağrıya neden olabilir. Zaman içinde de tedavi eğer onun erken aşamasında Gingivitis tedavi edilebilir. Zamanında tedavi edilmezse, bu diş kaybına neden olabilir. Bu tür bir sorun yaşıyorsanız, bir diş hekimine danışmak daha iyi olurdu.

Sizin diş ve diş etlerinde sağlıklı çalışması için aşağıdaki ipuçlarını uygulayın.
· Düzgün fırçalama tekniğini kullanarak günde iki kez dişlerinizi fırçalayın
· Kadar su içebilirsiniz içiniz. Bu diş üzerinde bakteri eylemi engeller.
· Tütün ürünleri kaçının
· Diş ipi diş üzerinde plak gelişimini önlemek için de önemlidir
· C vitamini ve kalsiyum size diş etleri sağlıklı tutmaya yardımcı olacaktır içeren dengeli bir diyet.
· Stres hormonu olarak gereksiz stres kaçının etleri dahil olmak üzere, vücuttaki iltihabı neden olabilir.

Eğer yukarıda bahsedilen ipuçlarını takip ederseniz, ağrılı diş etleri nedenlerini önlemek mümkün olacaktır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

diş ağrısını tabiki çekenler bilir ama diş sağlımıza herzaman özen göstermeliyiz.

Yorum Gönder