1 Aralık 2012 Cumartesi

Tavuk Etinin Belli Başlı 10 Faydası

Tavuk eti ve yumurta son derece besleyici gıdalar olduğu gibi bol, hızlı ve ekonomik bir şekildi üretilmeleri nedeniyle de oldukça ucuz gıdalar olmaktadır. Örneğin; 1 litre süt tüketildiğinde 35 gr protein alınmış olmaktadır. Aynı miktar protein 5 yumurta veya 175 gr tavuk eti tüketilerek sağlanabilmektedir. Bu yazımızda tavuk etinin faydalarına deyiniyoruz…



Tavuk etini vazgeçilmez yapan şeyler neler? İşte o sebepler:


1. Sağlıklı


Tavuk eti en sağlıklı hayvansal protein kaynağı.


2. Ekonomik


Tavuk eti en ekonomik hayvansal protein kaynağı.


3. Lezzetli


Sofralara sayısız yemek çeşidi armağan eden lezzetli bir seçenek.


4.Besleyici


Vücuttaki hücrelerin sürekli yenilenmesi ve çoğalması gerekli.


5. Kalp dostu


Derisiz tavuk eti, kolesterolü yüksek olanlar ve kalp- damar hastaları için tüketimi tavsiye edilen en ideal et türü.


6. Vitaminli


Vitamin B2 (riboflavin), Vitamin B3(niasin), vitamin B6(pyridoxin) ve vitamin B12(cobalamin) bakımından iyi bir kaynak.


7. Hazmı kolay


Sindirimi en kolay besinlerden biri.


8. Pratik


Kolayca hazırlanan, çabuk pişen, en pratik yemek türü.


8. Pratik


Kolayca hazırlanan, çabuk pişen, en pratik yemek türü.


10. Vazgeçilmez


Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için vazgeçilmez.



]]>

0 yorum:

Yorum Gönder