25 Eylül 2013 Çarşamba

Zayıflayan rahat eder

Fazla kilolu erkeklerde göbek ve göbeğin altında toplanan yağlar aşağıya doğru sarkarak cinsel organın üzerine geliyor. Bu da penisin normalden kısa görünmesine neden oluyor. Bu durumdan rahatsızsanız hem sağlığınızı korumak hem de bu sorunu ortadan kaldırmak için zayıflayın

SORU: Penisim içeride duruyor, neden?

22 yaşındayım. Penisim içte duruyor ve sertleşince 10 santim kadar. Çoğu zaman içeride durması normal midir? 1.85 boyunda, 92 kilo biriyim. Kiloyla alakası olabilir mi? Bu durum benim için sorun yaratır mı?

CEVAP

Kilosu fazla olanlarda yağ dokusu da kalın olmaktadır. Cilt altında ve erkeklerde daha çok göbek ve göbek altı bölgede toplanan yağ dokusu hafif aşağı doğru sarkarak penis kökünün üzerine yığılmakta, penis boyunun gerçekte olduğundan çok daha kısa görünmesine neden olmaktadır.

Penisin tam üzerinden parmaklarınız ile kemiğe doğru sıkıca bastırırsanız bu farkı siz de açıkça görebilirsiniz. Zayıflama yolu ile hem bu sorunu gidermek hem de genel sağlığa katkıda bulunmak en akılcı çözüm yoludur. Gerekli durumlarda plastik cerrahi ameliyatları veya liposuction yöntemi ile de bu bölgedeki yağlar alınarak çözüm sağlanabilir.

SORU: Erken mi boşalıyorum? 22 yaşındayım. Ben kendimde erken boşalma sorunu olduğundan endişe ediyorum, erken boşalma nedir?

CEVAP

Kişinin kontrolü dışında, cinsel ilişki öncesinde veya ilişkinin hemen başında çok az bir uyarıyla ve tekrarlayıcı biçimde boşalma olmasıdır. Bu durum kişide ve eşinde memnuniyetsizlik yaratır.

Tarifi sadece boşalma süresiyle sınırlamamak gerekir. Hayat kalitesine etkileri de önemli. Erken boşalma sorunu ilişkiye etkisi, cinsel davranışlarda değişim, cinsel özgüven, utanç duygusu bakımından da değerlendirilmelidir. Erken boşalma başarı ile tedavi edebildiğimiz bir sorundur.

SORU: Çocuğum olur mu?

2 yıl önce tüp bebek tedavisi gördük. Eşim bir operasyon geçirdi. Kendisinde hiçbir sperm hücresine rastlanmadı. Acaba bizim başka bir yolla bebek sahibi olmamız mümkün mü?

CEVAP

Testiste sperm hücresi mevcut değil ise şimdilik tek çare ilerlemekte olan kök hücre çalışmalarını beklemek olabilir. Testiste sperm aranmasının mikrocerrahi yöntem ile yapılması başarı şansını arttırmaktadır. Eğer bu yöntem uygulanmadıysa bir kez de bunu deneyebilirsiniz

SORU: Yumurtalıklarım ağrıyor, neden olabilir?

25 yaşındayım. Yumurtalıklarımdan ağrı çekiyorum. Bir de sol yumurtlağımda misket büyüklüğünde bir yuvarlak cisim var. Ağrının sebebi ne olabilir?

CEVAP

Bu tip durumlarda muayene etmeden yorum yapmak çok hatalı olabilir ve hayati tehlikesi olan bazı hastalıkların ihmaline neden olabilir. Durumunuz basit bir kistten kaynaklanmakta olabileceği gibi acilen ameliyat gerektiren bir tümör de olabilir. Sizin yapmanız gereken en kısa zamanda üroloji uzmanına başvurarak muayene olmaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder