Beslenme dengesi açısından küçük bir değişiklik yaparak dengenin tersine çevrilmesi, yani alınan kalorilerden daha fazla kalorinin yakılması gerekiyor. Bu, uygulamada zor olmasına rağmen, sağlığa yararları düşünüldüğünde, harcanan çabaların buna değeceğinden ise şüphe edilmiyor. Sağlıklı bir vücut ağırlığı, kalp hastalıkları, felç, diyabet ve yüksek tansiyon gibi birçok sağlık sorunu riskini de azaltıyor.
Yapılan araştırmalara göre, insan vücudu her gün özel bir dengeli enerji karışımına ihtiyaç duyuyor. Kilo vermeye çalışırken, kas kütlesini değil de yağı kaybedebilmek için, günlük kalorilerin yüzde 50-60'ı meyve, sebze, makarna, pirinç, şeker, ekmek gibi Karbonhidratlardan alınması gerekiyor.
Sağlıklı bir vücut için günlük kalorilerin yüzde 20-30'u süt ürünleri, sıvı yağ, kuruyemişler ve et gibi gıdaların yağlarından alınması gerekiyor. Günlük kalorilerin yüzde 10-20'si ise yumurta, et, balık, tahıl gibi gıdalardan alındığı takdirde sağlıklı bir beslenme ortaya çıkıyor. Araştırmaya göre, sağlıklı bir insanın günde 1,5 -2 litre su içmesi gerekiyor
DOĞRU KARBONHİDRAT SEÇİMİ ÖNEMLİ
Karbonhidratlar bedene fiziksel aktiviteler ve organların düzgün işlemesi için ihtiyaç duyulan yakıtı sağlamaktadır ve sağlıklı bir beslenme düzeninin önemli parçası. En iyi karbonhidrat kaynakları, vücut için gerekli olan temel vitaminleri, mineralleri ve lifleri sağlayan meyvelerde, sebzelerde, fasulyede ve tam tahıllarda bulunuyor. Kalori ya da yağ düzeyi düşük fakat lif açısından zengin kalp dostu besleyici maddeler, insanın kendisin daha uzun süre tok hissetmenize neden oluyor.
3 milyar tombişim
0 yorum:
Yorum Gönder