Bebekler, konuşma becerilerini henüz kazanmadıkları için, isteklerini sıkıntılarını ağlama yöntemi ile anne babasına anlatmaya çalışır. Bebek neden ağlar ve bebeğin ağlaması hangi anlamlara gelebilir?
Bebekler,genelde ihtiyaçlarını ve çevreyle iletişimlerini ağlayarak ifade ederler.
Acıktığı için mi huzursuz olduğu için mi altını pislettiği için mi ağladığını genelde anneler ayırt edebiliyorlar.3 günlük bebeğin ağlamasını bile anne diğer bebeklerin içinde tanıyabilir.Ağlamak,bebeğin dış ortamla iletişim kurmasını sağlayan bir faktör.1 aylık bebeğin günlük ağlama süresi genelde 1 ile 3 saat arasındadır.1 ile 3 saat arasında bebek ağlayabilir,bu gayet normaldir.Ancak bebek,haftanın 3 günü 3 saati aşan ağlama nöbetleri şeklinde ağlıyorsa buna kolik ağlaması denir.Kolik ağlaması yani gaz problemi,bebeklerin yaklaşık %30-%40′ında görülen bir sorundur.Annenin beslenme şekli,annenin sosyal olarak rahat olmaması,stresli olması,çok yorgun olması kolik ağlamasını arttıran bir faktördür.Bebeğin bağırsak yapısı,bebeğin mizacı,bebeğin alerjik yapıda olması etkileyen başka bir faktördür.
Kolik ağlaması dışında bebekte ağlamaya neden olan,ciddi ciddi ağlamaya neden olan faktörler;bebeğin herhangi bir yerinde bir kırık olabilir,kalça problemi olabilir,idrar yolu enfeksiyonu,orta kulak iltihabı en başı çeken faktörlerdir.
Ancak bebekte ateş yoksa ishal yoksa ağlaması belli saatlerde geliyorsa,genelde akşamüstü 5-8 gibi ağlama nöbetleri oluyorsa bu kolik ağlaması olarak nitelendirilir.
Google arama etiketleri:
[ yeni doğan bebek neden ağlar, Yeni doğmuş bebek, 1aylik bebegin aciktigi masil anlasilir, 3 günlük Yeni doğan Çocuk aglaması, ] |
0 yorum:
Yorum Gönder