18 Ocak 2013 Cuma

Bebeklerde Alt Temizliği Bez Değiştirme Nasıl Yapılır

Bebeklerde Alt Temizliği, Bez Değiştirme Nasıl Yapılır

Bebek bakımının en önemli noktalarından birisi olan alt temizliği ve bakımı nasıl ve ne zaman yapılır bugün bu konu hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.


Bebeğin bezi ne zaman değişir, bebeklerin alt bakımı;


Bez Değiştirme Zamanı ;


Bebeğiniz ilk haftalarında idrar torbası küçük olduğu için sürekli altını ıslatacaktır. Bu nedenle her öğün sonrasında, sabahları uyandığında, gece uyumadan önce ve gece beslenmesinden sonra altını değiştirmenize ihtiyaç duyacaktır. Bu işi onun için eğlenceli bir hale getirebilirseniz sık sık yapacağınız bu işlem sırasında daha az zorlanırsınız. Yattığında görebileceği bir yerde asılı, dikkatini çekmeye başaran bir oyuncak siz altını değiştirerek ilgi odağı olacağından size fazla zorluk çıkartmayacaktır. Tüm bu işlemler sırasında 1 dakikalığına bile bebeğinizi yalnız bırakmanız kendisine zarar vermesine neden olabilir. Bebeğiniz büyüdükçe altının değiştirmesine daha az ihtiyaç duyacaktır.


Bebeğinizin Altını Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar;


Hijyen bebeğinizin altını değiştirirken en çok dikkat etmeniz gereken unsurdur. Bebeğinizi alt değiştirme minderine ya da geniş bir yüzeye pamuklu bir kumaşı ya da temiz bir havluyu serin. Kullanacağınız malzemeleri hazırlayın. Ellerinizi yıkayıp kuruladıktan sonra bebeğinizi hazırladığınız yere yatırın. Bebeğinizin altındaki bezin yanlarında bulunan bantları açıp çıkartın  Islak pamuk, mendil ya da bezle altını temizleyin sonra da kurulayın. Eğer bebeğinizin poposu tahriş olmuşsa merhem ya da pudra sürerek rahatlatın. Altını yeniden bezlemek için bir elinizle bebeğinizin ayak bileklerini tutup poposunu havaya kaldırın ve temiz bezi yerleştirin. Bacaklarını aşağıya indirdikten sonra bezi bacaklarının arasından geçirerek beline kadar çekin ve karnının üzerinde düz şekle getirin. Bezin arka kısmını belinin ortasına getirip yanlarda bulunan bantları düzgün ve çok sıkı olmamasına dikkat ederek yapıştırın.


Bebeğinizin Dışkısı;


Bebeğinizin bezini açtığınızda değişik renklerde dışkılarla karşılaşabilirsiniz. Yeşilimsi siyah, yapışkan, katransı dışkıyı yalnızca ilk iki üç günde görebilirsiniz. Bu tip dışkı sindirim başlamadan önce bebeğinizin vücudundan atılır. Sadece ilk haftada gözlemlenen yeşilimsi kahverengi ya da açık yeşil renkli, topaklar içeren yarı sıvı dışkı ise sindirim sisteminin beslenmeyle uyumunu gösteren geçiş kakasıdır. Sarı renkli, hardalsı, içinde süt kesikleri olan sulu dışkı ise anne sütü ile beslenen bebeklerin dışkısıdır. Bebeğiniz mamayla besleniyorsa dışkısı açık kahverengi, katı ve kokulu olacaktır. Yeşil renkli dışkı genel olarak normaldir. Ancak bu uzun süre devam ederse bebeğinizi yetersiz beslediğinize işaret etmektedir. Bunların dışında görülen durumlar için mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir.


Google arama etiketleri:
[  bebek malzemeleri,  ]


0 yorum:

Yorum Gönder