20 Şubat 2013 Çarşamba

Acaba Güç Sizde Mevcut mu ?

Acaba Güç Sizde Mevcut mu?
Selamlar.

Hayatınız boyunca bir şeyleri yapamayacağınız size kaç kere söylendi? Kaç kere hayır duydunuz? Okuduğum bir kitapta yazıyor (hangisiydi unuttum diye ismini yazamıyorum), 18 yaşımıza kadar yaklaşık 180bin defa hayır duyuyorken, birkaç bin defa evet duyuyoruz. Süper bir denge. Dolayısıyla zihnimiz ne yapamayacağımız üzerine gerçekten uzmanlaşmış durumda. 
Henry Ford uzun yıllar önce şöyle demiş: "Neyin yapılamayacağını bilmeme konusunda sonsuz kapasiteye sahip insanlar arıyorum." Hmm. Aynı Henry Ford; "bir şeyi yapabileceğinizi ya da yapamayacağınızı düşünüyorsanız, siz haklısınız." Henry Ford galiba düşünce gücünü çözmüş biri...

Bu konuya okuduğum bir makale sonrasında geldim. (kaynak linki) Gerçekten şu dakika hayretlere düşmüş durumdayım. Gerçi son zamanlardaki değişimim içerisinde bunun mümkün olabiliyor olması çok şaşırtmasa da heyecan verici...


Makalede düşüncelerin gücüyle alakalı araştırmalar yapıldığı yazıyor. Bu araştırmalardan bir tanesi, bir grubu ikiye ayırıyorlar. Bir grup 4 hafta boyunca her gün fiziksel olarak antrenman yapıyor. Diğer grup ise aynı süre zarfında aynı egzersizleri yaptığını düşünüyor. 4 hafta sonunda ilk grup vücudundaki kasları %30 güçlendiriyor. Burası normal. Sizce diğer gruba ne oluyor? %22'lik güç artışı... Amaç burada oturarak kas yapabiliriz, yaşasın demek değil. Elbette fiziksel olarak aktivite yapmanın yerini tutmayacaktır böyle bir şey. Bunu Dr. Mercola da aynen böyle söylüyor. 
Harvard araştırmacıları bu konuda şöyle bir araştırma daha yapıyor. Bir grup otel housekeeper personelini (oda temizlik görevlisi) topluyorlar. İkiye ayırıyorlar ve bir gruba, günlük olarak yaptıkları temizlik aktivitelerinin egzersiz yerine geçtiğini ve egzersizin verdiği faydaları vereceği konusunda bilgi veriliyor. Diğer grup bundan haberdar değil. 4 hafta sonunda yaptıklarının egzersiz olduğunu düşünen gruptaki kişiler, ek başka hiçbir aktivite yapmamalarına rağmen, kiloları, tansiyonları, vücut yağ oranları ve bel/kalça oranları düşüş yaşıyor.

Bir hikaye vardı, biraz şehir efsanesi sanıyorum ama düşündürücü: Adamın biri gıdaların saklandığı derin dondurucu odada kilitli kalıyor. Daha sonra donacağını düşünerek ölüyor. Kendisini bulduklarında sıcaklığın aslında hiçbir zaman hayatını tehdit edecek seviyenin altına inmediği anlaşılıyor. 

Eğer düşündüğünüz şeyler sizin için gerçekten önemliyse beyin sizin düşündüğünüz şeyi gerçekleştirmek üzere harekete geçiyor. Bunu hayatınızın neresinde ve nasıl kullanırsınız, hatta kullanır mısınız bilemem. Bildiğim şey, her birinizde bu güç mevcut. Şahsen ben hayallerim için kullanmaya başlıyorum. :)

Sevgiler.


0 yorum:

Yorum Gönder