20 Şubat 2013 Çarşamba

Grip Korunma ve Tedavi 2013

Grip Korunma ve Tedavi Yöntemledi 2013
Merhaba,

Grip olmamak, tedavi olmaya çalışmaktan daha iyi elbette. O yüzden önce grip olmamak üzere yapılabilecek bir kaç şey okudum. Genelde bilinen şeylerden biraz daha farklı diye bir yazı haline getiriyorum. Bu sene özellikle daha bir grip salgını durumu oluyormuş. 

Makale kaynakları Dr. Mercola'nın sitesinden. Dr. Mercola kesinlikle başucu olabilecek kaynaklardan birini online olarak sunuyor. Sırf facebook sayfasını 400binden fazla insan takip ediyor ki gerçekten alanında dünyada en çok takip edilen ve değer verilen doktorlardan biri.
Kaynak 1 (793bin kere okunmuş!)
Kaynak 2

Özet geçeceğim ama bilin ki bunları Dr.Mercola söylüyor, ben değil. Sonra vay efendim sen ne biçim konuşuyorsun demeyin. :)


Grip denilen hastalığın bakteriler (mikroplar) değil, virüsler tarafından geldiğini öncelikle bilmek gerekiyor. Sıradan soğuk algınlığı, nezle ile de karıştırmamak gerekiyor çünkü soğuk algınlığında burun akması, hapşırık, öksürük, boğaz ağrısı gibi şikayetler oluyorken, gripte ekstradan ciğerlerde enfeksiyon, eklemlerde ağrı, ateş vb. durumlar oluyor. Bütün bu hastalıklara yakalanıp yakalanmamak tamamen bağışıklık sisteminizin o anki durumuyla alakalı. Eğer sıkı bir bağışıklık sisteminiz varsa gripsiz, nezlesiz, hatta başka hastalıksız hayatınıza devam edebilirsiniz. 








Gripten korunmak için bazı öneriler:
1- Grip aşısı olmayın. :) İkinci kaynakta bilimsel anlamda bir işe yaramadığını yazmış. 

2- Çok fazla şeker tüketmeyin. (karbonhidrat nedir için tıklayınız) Şeker tüketimi hastalık yapan bakteriler, mantarlar vb. organizmaların üremesi için nefis bir ortam sunuyor ve vücudun içinde gerçekleşen saldırı, bağışıklığı zayıflatıp açık hedef haline getiriyor.
3- Vitamin D eksikliği oluşmaması için arada güneşe çıkın.

Funny-Sleepy-Cats-07

4- Yeterli ve kaliteli dinlenin. İyi bir uykunun koruyucu olması durumu...

5- Stres müptelası olmayın :) Sistem zayıf düşüyor.
6- Düzenli egzersiz. Bağışıklık sistemini artırdığı bulguları var kaynakta.

7- Yeşil çay içmek. 1-5 bardak arası günde içmek bilimsel anlamda fayda sağlıyormuş.

Tedavi aşaması önerileri:
1- Antibiyotik kullanmayın, virüs Türk olduğu için ona etki etmiyor. (yok öyle değildi) Antibiyotik virüs öldürmez. 
2- Şekeri kesin. İşlenmiş gıdalardan, tatlandırıcılardan uzak durun.

3- Bol su için.
4- Eğer ateşiniz 38.9 derecenin altındaysa düşürmeye çalışmayın. Grip virüsü hafif yüksek ısılarda üreyemiyor. Fakat Dr. Mercola, bu derecenin üstünde doktora gitmeyi tavsiye ediyor. Ayrıca kulak ağrısı, gözlerde ağrı, burundan yeşil akıntı, nefes darlığı gibi şikayetler olursa da doktora gitmek gerekiyor aksi halde evde yatın dinlenin diyor. :)
5- Tavuk çorbası (tavuğun içindeki bir aminoasit faydalıymış), sarımsak (yemeden ezin diyor) gibi gıdalar tüketin.
6- El yıkayın. Bu aynı zamanda önleyicidir elbette zira el sıkışmaktan, nesnelere dokunmaktan falan bulaşabiliyor.
7- Besin desteği kullanıyorsanız özellikle çinko ve C vitamini tüketimini artırmak iyileşmeye ciddi yardımcı oluyor.

Buradaki tavsiyelerle belki önleyebilir belki de yakalanırsanız kısa sürede atlatabilirsiniz. Başta da belirttiğim gibi, bunlar 2 kaynaktan derlediğim bilgiler. Kedi fotoğrafları dışında yorum katmadım! Ya da kattım aralarda... 

En güzeli hiç hastalanmayın.
Sevgiler.

0 yorum:

Yorum Gönder