28 Ağustos 2012 Salı

Cep Telefonu Kullanımı Tükürük Bezlerini Etkiler

Araştırmacılar ısı ve radyo frekans radyasyon gibi taşınabilir cep telefonlarından emisyon parotis bezlerinde işlevsel ve hacimsel değişikliklere neden olabilir bulduk. Ağır cep telefonu kullanıcıları ile testlerde, parotis bezi tükürük akış hızı ve hacim olarak önemli bir artış cep telefonları sık sık yapıldığı tarafta gözlenmiştir.



Maharashtra Vidya Shikshan Prasarak Mandal adlı Diş Koleji ve Araştırma Merkezi Oral Tıp ve Radyoloji Anabilim Dalı'nda Araştırmacılar at için el cep telefonu kullanarak olmuştu 18 ila 30 yaş arası 142 sağlıklı birey (70 erkek ve 72 kadın) tükrük akım hızı ölçülür en az üç yıl. Onlar ağır kullanıcılar (50 erkek, 50 kadın) ve kontrol grubu (20 erkek ve 22 kadın) ayrıldı.

Araştırmacılar tüm katılımcıların üçte iki kez ağır kullanıcının günlük yedi saate kontrol grubunda 10 ila 15 dakika boyunca bir iki hafta arasında değişen, ortalama (yedi aramaları bir gün) üç saat günlük için cep telefonları kullanılacak bulundu grubu. Araştırmacılar 70 tüm katılımcıların yüzde ağırlıklı telefonu kullanımı için sağ kulağa kullanılan görülmüştür, yüzde 26 sol ve yüzde 4 eşit her iki kulağı kullanarak bildirdi.

Dominant tarafta yalnızca yüzde 8 daha fazla tükürük akış hızı kontrol grubunda ise ağır kullanıcılar arasında, 26 fazla yüzde parotis tükürük, dominant taraf ölçüldü. Katılımcıların, yüzde 30 (47 kişi) baş ağrısı (7), migren (5), zil veya cep telefonu kullanımını takiben kulak ve deri (35) ısıtma bildirdi. Ayrıca, araştırmacılar baskın tarafta parotis bezinde dış karotis arter kan akım hızı ultrasonografi muayenesi için anlaştılar 38 katılımcı 20 diğer tarafta daha neredeyse 1.5 kat daha yüksek olduğunu keşfetti.

Araştırmalara göre, cep telefonu kullanımının termal etkisi sayesinde doku genişletilmesi baskın tarafta tükürük akış hızı artışı sorumlu olabilir. Diğer çalışmalarda cep telefonları sadece 0.1 ° C ısı, mevcut çalışmada 35 katılımcı uzatılmış telefonu kullandıktan sonra kulak ve çevresinde bir ısı hissi deneyimli üretmek olduğuna işaret etse. Buna ek olarak, iyonize olmayan elektromanyetik radyasyon formunda radyo frekans radyasyonu sıcaklık yükseltme ve kan akımı değiştirerek, bitişik dokuların içinde su absorbe edebilir.

Mayıs 2011 yılında, Kanser Araştırmaları Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Ajans muhtemelen insanlar için kanserojen olarak radyofrekans elektromanyetik alanlar sınıflandırılır. Örgütlerine göre, kablosuz telefon kullanımının beyin ve kulak tümörü riskinde artış ile ilişkilidir. Ancak, araştırmacılar beyin ve kulak aksine, "parotis bezleri kafatası doğal koruma olmadan ve cep telefonları, kullanım sırasında ve bu nedenle potansiyel telefonu kullanımından kaynaklanan yan etkiler riski daha yakın bir yakınlık vardır, dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder