27 Ağustos 2012 Pazartesi

Zencefil Doğal Tıbbı İlaç

Kelime Ginger kökenli Tamil kelime 'Ingi Ver' (இஞ்சி வேர்) - anlamı 'Zencefil kökü'. Çoğu dilde telaffuzu benzer kalır.

Teknik zencefil kökü değil, aslında bitkinin yeraltı kök olduğunu.

Zencefil gerçekten Evrensel Tıbbi İlaç

Zencefil 3.000 'den fazla yıl için Ayurveda bir baharat ve ilaç olarak kullanılır. Ayrıca "Evrensel Tıp" olarak hitap edilmektedir. Bunun ana nedeni, Ayurveda zencefil her üç DOSHALAR kontrol göre vardır.

De kurutulur olarak zencefil taze çeşitli formlarda kullanılabilir. Bununla birlikte, kuru form çeşitli hastalıklar için daha güçlüdür.


Zencefil ve Bal

Ayurveda göre, her insanın üç önemli bileşeni üç element ateş, hava ve su vardır. Kapha, Vata ve Pitta su, hava ve ateş temsil DOSHALAR vardır. Bu üç DOSHALAR arasında bir dengesizlik olduğunda vücudumuzun bazı hastalık edinir. Birçok hastalık esas olarak vücut içinde dengesizlik çeşit kaynaklanır. Biz dengesizliği gidermek sürece, bazı veya diğer hastalık kazanacaklardır olacaktır. Kapha veya Vata bir dengesizlik sonra zencefil dahili alınmalıdır varsa Zencefil, her üç DOSHALAR dengeler. Bir pide dengesizlik varsa o zaman (genellikle) dışarıdan zencefil uygulamak daha iyidir.

Ginger Tıbbi Faydaları


Güçlü Anti-inflamatuar ajan:

Ginger boğaz, burun, sinüs ve bronş iltihabı azaltır ve soğuk algınlığı ve tedavileri soğuk algınlığına bağlı alerji önler. Balla karıştırılmış zencefil tozu mükemmel bir nti-inflamatuar ajandır ve soğuk algınlığı için bir ilaç olarak kullanılabilir, sorun, ateş, baş ağrısı ve alerji nefes. Birlikte Solanum Trilobatum , zencefil soğuk ilişkin çoğu koşullarda tedavi olabilir.

Böbrek Sağlığı geliştirir:

En Ayurveda doktorları Zencefil kompresi öneriyoruz. Zencefil kompresi böbrek sorunları ile mücadele için, dışarıdan zencefil bir günlük uygulamasıdır. İlk adım zencefil suyu yapmaktır. Zencefil su 15 dakika için saf su içinde rendelenmiş / doğranmış zencefil kaynatılarak eritilir ve daha sonra soğuk izin vererek yapılır. Bir pamuklu kumaş ve sonra alt sırt (böbrekler nerede) yerleştirilen nemi zil sonra o suda ıslatılır. Bu böbrek problemleri ile ilişkili herhangi bir ağrı azaltabilir.
Sindirim Yardımları:

Zencefil tedavileri çoğu sindirim bozuklukları. Mide rahatsızlığı, ishal, bulantı ve kabızlık gibi koşulları hafifletmeye yardımcı olur. Zencefil gücü ile karıştırılmış ılık süt içmek küçük mide rahatsızlıklarına ve diğer sindirim bozukluğu için mükemmel bir ilaçtır.

Zencefil diğer kullanımları:

Yukarıda belirtilen kullanım Zencefil ek olarak asit reflü, sabah bulantısı, eklem ağrısı, sinüs enfeksiyonu, kötü nefes, diyabet, obezite ve gıda özlem, iştahsızlık, kötü sindirim ve emilim, iştahsızlık, saç gibi çeşitli hastalıklar için bir ilaç gibi davranır kaybı, inflamasyon, mantar enfeksiyonu ve metabolizma.

Bilimsel Araştırma Sağlık Faydaları Doğrulamak için:

Zencefil lezzet, koku ve aynı zamanda tıbbi özellikleri vermek ana bileşikler z ingerone, shogaols ve gingerols, uçucu yağlar vardır, bu bileşiklerin taze zencefil (kurutulmuş zencefil daha yüksek bir yüzdesi) ağırlığının% 2-3 oluşturmaktadır. Yakın tarihli bir çalışmada zencefil yağı (deney fareleri üzerinde yürütülen) cilt kanserini önleyebilir kanıtladı ve Michigan Üniversitesi tarafından yapılan bir başka çalışmada gingerols yumurtalık kanseri hücrelerini öldürmek olduğunu kanıtladı.

Yeni bilimsel araştırma zencefil bulunan dokuz bileşiklerin kendileri serotonin reseptörlerine bağlanırlar ve böylece mide-bağırsak fonksiyonu etkileyen elde olduğunu göstermektedir. Bir başka araştırma zencefil tüketimi aslında serbest radikallerin miktarını kontrol olabileceğini göstermektedir. Böylece, serbest radikaller tarafından vücuda zarar vermemesi olabilir.

2010 yılında yapılan bir çalışmada, zencefil düzenli tüketimi sternous çalışma veya egzersiz ile ilişkili kas ağrıları azalttığını gösterilmiştir. Başka bir araştırma zencefil düzenli tüketimi kolon kanseri önleyebilir kanıtladı.

Zencefil da antiglycating mekanizmalar yoluyla diyabetik katarakt kontrol altına alınmasında etkili olduğu bulunmuştur. Bileşiklerin bir zencefil mevcut - E-Coli karşı Zingerone hareket etmekte, böylece bu bakteri tarafından indüklenen ishal önler.

Not: Hiçbir şey yerine tıbbi tanı ve tedavi. Bu makalede sağlanan bilgiler FDA tarafından onaylanmamıştır ve bir tıbbi durumun tedavisinde kullanılmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder