28 Ağustos 2012 Salı

Alzheimers Önlemek için Sağlıklı Bir Diyet

Alzheimer Hastalığı
Sağlıklı beyin için özel besleyici yiyecek yiyen beyin sağlığı özel diyet yemek olmayanlar ile karşılaştırıldığında% 40 oranında gelişmekte olan Alzheimer riskini azalttı, Yian Gu, New York'ta Columbia Üniversitesi'nde Alzheimer hastalığı araştırmacı söyledi.

"Diyet hastalığı riskini değiştirmek için en kolay yolu olabilir," Gu ve arkadaşları Nöroloji Arşivleri yılında yayınlanan çalışmada dedi.

Bu kadın araştırmacılara göre, Alzheimer için bir tedavi olduğundan, yani önleme özellikle yaşlı olanlar için, Alzheimers önlemek için önemli bir adımdır. "Biz bu diyet takip ederseniz, o zaman bu hastalık için risk daha az olurdu," Gu dedi.

Diğer çalışmalarda bağımsız besin gözlemledik iken, Gu tarafından liderliğindeki bir ekip Alzheimer riski ile bir ilişkisi olduğu bilinen besin yönünden zengin besinler bir grup okudu.

Gibi kırmızı et ve tereyağı doymuş yağ asitleri gibi besin birkaç türlü kaçınılmalıdır. Gibi diğer omega-3 yağ asitleri, omega-6, E vitamini, B12 vitamini ve folik asit beyin sağlığı için yararlıdır da.

Bu çalışma için, araştırma ekibi 4 yıl ortalama 65 yaş ve üzeri 2148 katılımcı, sağlıklı beslenme hakkında bilgi toplanmıştır. Onlar her 18 ayda Alzheimer olma olasılığı için kontrol edilir. Bu toplam, bunların 253 Alzheimers etkilendi.

Alzheimers almak için kimin en muhtemel olanlar zeytinyağı, fındık, balık, domates, tavuk, brokoli, meyve ve yeşil sebzeler içeren soslu salata daha yiyenler vardır. Onlar yüksek yağ içeriği ile kırmızı et, sakatat veya süt ürünleri yemeyin.

Gu bu sağlıklı beslenme beyni korumak için iki gün içinde çalıştığını söyledi. Ve bu diyetin kalbi besleyen gıdalar oluşur, çünkü o zaman bu diyet de inme beyni korumak olabilir ve birisi bir inme varsa, beynin Alzheimer almak için hassastır

0 yorum:

Yorum Gönder