28 Ağustos 2012 Salı

Diyet Faktörleri ve Kanser Riski

Kalori ve yağ oranı yüksek diyetler sürekli artan kanser insidansı ile bağlantılı olmuştur. Diyet yağ için en güçlü olduğu, hangi meme ve kolon kanserlerinin gelişiminde katkısı olabilir. Bu ilişkinin kez gösterge farklı ulusal toplumlarda kanser insidansı ile yağ tüketimi karşılaştırarak geliyor. Örneğin, diyetsel yağ alımı ve meme kanseri sıklığı arasında güçlü bir kros korelasyon açıkça var. Bu tür korelasyonlar dezavantajı, ancak yağ alımı yanında çalışma kapsamında ülkeler arasında birçok farklılıklar olmasıdır. Örneğin, Japonya'nın istisna ve birkaç diğerleri ile, meme kanseri oranı yüksek olan ülkelerde de ekonomik gelişme düzeyi de yüksektir. Sonuç olarak, gayri safi milli hasıla ve meme kanseri insidansı arasında iyi bir korelasyon da var, bu da ekonomik kalkınmanın neden kanser belirtmek için alınmış olmamasına rağmen.


Diyet Faktörler ve Kanser Riski için Tablo:
Diyet Bileşen
Kanser Riski Etkisi
Yüksek yağ Kolon ve muhtemelen meme kanseri riskinde artış
Yüksek kalorili Obezite muhtemelen endometrium ve meme kanseri riskinin artması ile sonuçlanır
Kurutulmuş, tütsülenmiş ve salamura gıdalar Mide kanseri riskinde artış
Aflatoksin Mide kanseri riskinde artış
Vitamin A veya B karoten Akciğer ve diğer epiteliyal kanser azalması riski
C vitamini Mide kanseri riskinde azalma
E vitamini ve selenyum Artmış kanser riski ile ilişkili Yetersizlikleri
Lif Kolon kanseri riskinde azalma
Sebzelerden Azalmış kanser riski

Diyetteki yağ doğrudan artmış kanser insidansı ile ilişkili olduğu hipotezi deney hayvanlarında yapılan çalışmalar tarafından desteklenmiştir. Örneğin, göğüs kanserinin görülme bir yüksek yağlı diyet beslenir farelerde büyük ölçüde daha yüksektir. Öte yandan, bir dizi çalışma, aynı ulusal nüfus içindeki bireylerin tümör insidansı yağ alımı ilişkilendirmek için başarısız oldu. Örneğin, büyük bir çalışmada yaklaşık 90.000 Amerika Birleşik Devletleri kadın dahil.

Kanser neredeyse olan diyet olan diyet yağ olarak kalori sadece 30% bulunan kadınlarda daha yağ olarak kalori yaklaşık% 44 alan kadınlarda iki kat daha fazlaydı.

En azından bazı çalışmalarda istatistiksel olarak anlamlı olsa da, diyetsel yağ ve meme ya da kolon kanseri riski arasındaki ilişkiyi açıkça akciğer kanseri 20 kat artmış risk çok daha azdır ağır sigara içiciliği kaynaklandığından.

0 yorum:

Yorum Gönder