Diyet Faktörler ve Kanser Riski için Tablo:
Diyet Bileşen | Kanser Riski Etkisi |
Yüksek yağ | Kolon ve muhtemelen meme kanseri riskinde artış |
Yüksek kalorili | Obezite muhtemelen endometrium ve meme kanseri riskinin artması ile sonuçlanır |
Kurutulmuş, tütsülenmiş ve salamura gıdalar | Mide kanseri riskinde artış |
Aflatoksin | Mide kanseri riskinde artış |
Vitamin A veya B karoten | Akciğer ve diğer epiteliyal kanser azalması riski |
C vitamini | Mide kanseri riskinde azalma |
E vitamini ve selenyum | Artmış kanser riski ile ilişkili Yetersizlikleri |
Lif | Kolon kanseri riskinde azalma |
Sebzelerden | Azalmış kanser riski |
Diyetteki yağ doğrudan artmış kanser insidansı ile ilişkili olduğu hipotezi deney hayvanlarında yapılan çalışmalar tarafından desteklenmiştir. Örneğin, göğüs kanserinin görülme bir yüksek yağlı diyet beslenir farelerde büyük ölçüde daha yüksektir. Öte yandan, bir dizi çalışma, aynı ulusal nüfus içindeki bireylerin tümör insidansı yağ alımı ilişkilendirmek için başarısız oldu. Örneğin, büyük bir çalışmada yaklaşık 90.000 Amerika Birleşik Devletleri kadın dahil.
Kanser neredeyse olan diyet olan diyet yağ olarak kalori sadece 30% bulunan kadınlarda daha yağ olarak kalori yaklaşık% 44 alan kadınlarda iki kat daha fazlaydı.
En azından bazı çalışmalarda istatistiksel olarak anlamlı olsa da, diyetsel yağ ve meme ya da kolon kanseri riski arasındaki ilişkiyi açıkça akciğer kanseri 20 kat artmış risk çok daha azdır ağır sigara içiciliği kaynaklandığından.
0 yorum:
Yorum Gönder