27 Ağustos 2012 Pazartesi

Aspirin Boğaz Kanserini Önleyebilir

Amerikalı araştırmacılar, özellikle anti-inflamatuar ilaçlar ve aspirin Barrett özofagusu riskinin (BE), özofagus kanseri için bilinen en büyük risk faktörü olan bir tıbbi durumdur azalttığına dair kanıtlar bulduk. Yakın zamanda yayınlanan bir çalışmada, Aspirin kullananlarda kullanmayanlar karşılaştırıldığında EDİLECEK olması daha az yüzde 44 olduğunu bulmuştur.



Teknoloji Değerlendirme Massachusetts Genel Hastanesi Enstitüsü'nden araştırmacılar 434 hastalar, yaş, cinsiyet, vücut kitle indeksi, tıbbi ve sosyal tarih dahil durumun tarama ve tedavisinde kullanılan olabilir faktörler, 1997 ve 2010 yılları arasında BE tanısı analiz iyi ilaçlar gibi.

Diğer bulgular arasında, çalışma mevcut Aspirin kullananlarda geliştirmek için daha düşük bir risk olduğunu ortaya kullanmayanlar daha BE ve erkeklerin kadınlardan daha BE geliştirmek için üç kat daha fazla olasılığı vardı.

"Analizlerde, yüksek doz aspirin anlamlı azalma BE riski ile ilişkili olduğu bir doz-yanıt ilişkisi göstermektedir çünkü aspirin kullanımının koruyucu etkisi sağlam görünüyor," Dr Chin Hur, asistan Harvard Tıp Okulu'nun tıp profesörü ve müdürü Massachusetts Genel Hastanesi Gastrointestinal Ünitesinde GI Sağlık Sonuçlar Araştırma.

Önceki araştırma nonsteroid anti-inflamatuar ilaçlar ve aspirin özofagus kanseri ilaçla koruma veya progresyon BE analiz olmasına rağmen, bu çalışmada ilaç BE engel olup olmadığını keşfetmek için birkaç biridir.

Hur bunu BE engelleyen tek golü ise yüksek dozda aspirin almaya başlamak için bu aşamada tavsiye etmem konusunda uyardı. "Ek veri BE gelişimi ve özofagus kanseri için yüksek risk altındadır bizim bulguları ve bireysel doğrular ise de en önemlisi kardiyovasküler, ek yararlar elde edebileceğini, aspirinin bir göz olabilir," diye ekledi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, özofagus kanseri 406.000 ölüm ile, 2008 yılında tahmini 481.000 yeni vaka ile sekizinci en sık görülen kanser dünya çapında ve kanserden ölüm altıncı en yaygın nedenidir. Bu kanser türü kadınlara göre erkeklerde iki ila dört kat daha sık görülür ve vakaların ve ölümlerin yüzde 80'inden fazlasının gelişmekte olan ülkelerde meydana gelmiş, organizasyon belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder