31 Ağustos 2012 Cuma

Antioksidan Faydaları - Kahve

Bir antioksidan içecek bizim günlük rutin hayati bir rol oynar. Bu vücudumuzun kalp sorunları, kanser ve yaşlanma ile ilişkili diğer hastalıkların gibi zararlı hastalıklara karşı mücadele etmenize yardımcı olur. Araştırmalar insanların antioksidanlar icilir zaman, başlar yaş ilerledikçe ortaya çıkan sağlık sorunları riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösterir. Aynı zamanda yıllar geçtikçe yaşlanma belirli bir miktar tersine çevirebilirsiniz. Bugün bulunabilir en iyi antioksidan sebze ve meyvelerde bulunur. Şaşırtıcı, kahve de son çalışmalar açısından lider bir antioksidan içecek olduğu ortaya çıktı vardır.

Orada birçok hayati besin ve antioksidanlar genellikle vücudumuzun hücreleri oksidatif hasara neden vücutta salınan serbest radikallerin mücadelede yardımcı meyve ve sebze sunuyoruz. Bunlar yanı sıra kalp ile ilgili sağlık sorunları için bir risk faktörü haline gelebilir, bu kansere neden olabilir. Tüm Bunu önlemek için, biz, kahve, yeşil çay ve bitkisel bira gibi içecekler dahil bir günlük bazda antioksidan içecekler tüketmek gerekir. Ayrıca, polifenol içeren elma, üzüm ve diğer narenciye gibi meyvelerden yapılan şarap içebilirsiniz. Böyle yaparak, sağlık, sağlık içecekler hazırlamak için kullanılan şifalı bitkiler iyi durumda karaciğer ve diğer organları gibi tutacak yana muazzam artırabilir.

Içme kahve yararları ile ilgili tartışmalı bir çok olmuştur. Ancak, kahve özellikle kalp için büyük sağlık yararları olabilir antioksidanların ana kaynaklarından biri olduğunu açığa çıkmıştır. Geç, araştırma ayrıca kahve çoğu meyve ve sebzeler daha antioksidanların fazla miktarda içerdiğini belirtti. Bu kesinlikle kahve seviyorum ve bunu günde birkaç kez içki herkes için sevindirecek bir düşünce!

Apart kahve, antioksidan özelliklere sahip diğer bazı içecekler vardır. Hindistan'da güçlü bir temeli vardır Ayurveda öğretisine göre Hindistan'da üretilen birçok bitkisel içecekler vardır. Bu içecekler onlar, antioksidan özellikleri yüksek düzeyde göstermiştir beri bağışıklık sistemini geliştirmek için tonikler ve güçlendiriciler olarak kullanılmaktadır. Buna ek olarak, karaciğer ve kalp damar sistemi antioksidan içecekler sahip yararlanan edilecektir. Ayrıca, anti aging özellikleri düzenli yüzden yıllar genç ve güçlü bakabilirsiniz bu içki için kimse teşvik edecek.

Insanlar otlar ve hatta yüksek olması meyve içeren çorbalar tüketmek Çin gibi birçok ülkede vardır antioksidanlar onları uzun bir süre var kılan diyetlerine içinde. Doğal malzemelerle yapılmış beri bunları tıbbi özelliklere sahip bulunmaktadır tüketen antioksidan içecekler pek çok avantajı vardır. Ayrıca, bu içecekler kimyasal ne de ek bir avantaj yapay tatlar ne var. Bunlar kronik hastalıklarla savaşmak için anlık enerji ve gücü sağlar; dolayısıyla sağlık tonikler olarak kullanılabilir. Ayrıca, antioksidanlar yaşlanma sürecini kontrol etmek ve büyük ölçüde ters yapmak. Bu nedenle, size diyet önemli bir parçası olarak tutarak kahve içme ve diğer otlar ile elde edebileceği birçok antioksidan avantajlarından yararlanabilirsiniz.

30 Ağustos 2012 Perşembe

Doğal Saç Bakımı

Biz doğal tedavi yolu ile saç bakımı, o zaman bizim saç sağlıklı ve güçlü tutmak için en iyi yoldur. Ev ilaçları bizim saç parlayan tutmak için harika bir yoldur. Bu saç için yeni bir hayat veriyor. Sirke ile yıkayın Saçlarınıza parlaklık yapmak için, daha iyi olurdu. Jojoba saç güçlü kılan Doğal yağlar eklendi. Bizim saç şık yapmak için kullanabileceğiniz kurutma makinesi ve ütüler tüm saç yardımcı olmadığı kuşku yoktur. Onlar kök zarar ve saç sağlıksız ve zayıf hale getirir.

Klimalar, şampuanlar ve diğer ürünlerin Çeşitli saç güzelliği yok zararlı kimyasallar ile yüklenir. Onlar kepek veya şekillendirme şekilde size acil yardım vermek mümkün kılacak bir şekilde hazırlanır. Belli bir süre sonra, ne kadar da saçınıza zarar olduğunu göreceksiniz. Bunlar, genellikle şampuan sodyum lauril sülfat içerir. Uzun vadede bu saç yanı sıra sağlık için tehlikelidir. Daha iyi sonuçlar için castile sabun kullanabilirsiniz. Saçınız için en önemli zaman sizin 40'lı geç ya da erken 50'li süre içinde ulaştığınızda olduğunu.

Eğer önceki yıllarda boyalar çeşitli kullandıysanız, o zaman ne kadar saç artık ince haline gelmiştir göreceksiniz. Sizin gıda besleyici olmalıdır. Vitaminler saç için çok yararlıdır. Sıcak yağ şifa harika. Sen hint yağı kullanabilirsiniz ve zeytinyağı faydalıdır. Bir süre için ısıtılması saçınıza yağı uygulamadan önce, daha iyi olurdu. Eğer ısınmasına zaman Saç yağı bir sürü alır. Bal parlaklık için harika. Biraz ılık su ve bir tatlı kaşığı bal uygun bir kombinasyonu ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Altın Çilek Meyvesinin Mucizevi Faydaları

Altın Çilek MucizesiSon zamanlarda adından sıkça bahsedilen sağlıklı yaşam için güzel bir meyve olduğu belirtilen,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğa’nın da şeker hastalığına karşı kullandığı, sağlıklı yaşam kaynağı olarak tabir ettiği altın çilek meyvesi satış rekorları kırıyor adeta. Peki altın çilek meyvesinin belli başlı faydalarını merak ediyormusunuz?

Altın Çilek Meyvesinin Mucizevi Faydaları



* Dünyanın en zengin lif oranına sahip meyvesidir.

* Kilo vermeye yardımcı ve son derece faydalı bir meyvedir.

* Diyabet ( şeker) hastalarına faydalı olduğu gözlemlenmiştir.
* Antioksidan oranı yüksektir.

* Kalp,verem ve idrar yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.

* C,B1,B2,B3 ve keroten gibi vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir meyvedir.

* Potasyum değeri çok yüksek bir meyvedir.

* Kalsiyum değeri aşırı zengin olduğundan okul öncesi çocukların gelişiminde çok etkilidir.

* Metabolizmanın hızlı çalışmasına katkıları olduğu bilinmektedir.

* Kan dolaşımını düzenlemede pozitif etkileri vardır.

* İdrar söktürmeye faydaları vardır.

* Kalorisi azdır. Sindirim sistemindeki parazitleri yok etmeye yardımcı olur.

* Aroma ve mayhoş tadından dolayı pastacılık, dondurma aroması olarak ve marmelat yapımında kullanılır.

* Meyve salatalarında, tatlılarda ve turtalarda kullanılır.

* Reçeli son derece lezzetlidir.

* Cildi güneşten korumada ve cilt kanseri tedbir olarak deri gerici özelliği olduğundan, yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olur.

* Kandaki fazla ürik asitin atılmasına yardımcıdır.

* İçerisinde 8 ayrı alkolid bulunmaktadır. Bu alkolidler bitkisel kökenli ilaçların yapımında kullanılmaktadır.

* Kanı arındırmaya yardımcı olur. Görme sinirlerini yapılandırmaya yardımcı olur.

* Prostat ve boğaz hastalıklarının tedavisinde olumlu etkileri olduğu gözlenmiştir.

Sağlıklı Beslenme Kuralları

‘Yağsız’ daha önceleri sağlıklı anlamına geliyordu, ancak şimdi biliyoruz ki bu tamamıyla yanlış. Trans ve doymuş yağlardan bahsetmiyorum ama bütün yağları tek bir gruba yerleştirmek doğru değil. Çalışmalar gösteriyor ki, omega-3 yağ asidi kaynağı olan balık ve balık yağı, beyinle kalp sağlığını etkiliyor. 2009’da yapılan bir araştırma bu besinlerin ayrıca menopoz dönemi kadınlarda meme kanseri riskini azalttığını da ifade ediyor. Omega-3’ler ayrıca artrit, yüksek kolesterol, dikkat bozuklukları gibi sorunların iyileşmesinde de etkili yağlar.

Yumurtayı affettiniz mi?

Yumurtada bulunan ve B vitaminine yakın bir besin olan ‘kolin’ birçok yetişkinde yetersiz seviyede. Yumurta sarısı ‘kolin’ bakımından en zengin kaynaklardan biri. Yerfıstığı, soya fasulyesi ve yulaf da bu kaynaklar arasında. ‘Kolin’, hücre zarlarının büyük bir kısmı, özellikle de beyin hücreleri için hayati önem taşıyor.

Patatesi sofralarınıza buyur edin

Yüksek karbonhidrat içerdiği için dikkatleri üzerine çekse de patates, kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. 2010 yılında yapılan bir raporlamaya göre, patatesteki yüksek potasyum, kan basıncını azaltıyor ve böbreklerdeki fazla tuzun atılmasını  sağlıyor. Yüksek potasyum değerli diğer besinlerse muz, kayısı, kavun, ıspanak olarak sıralanabilir.

Tarçın tatlandırmaktan fazlasını yapıyor

Bu tatlı baharat çoğunlukla krepleri, tostları, yulaf ezmelerini ya da kurabiyeleri canlandırmak için kullanılırken, eski Mısır’da epey etkili bir geçmişi var. 2003   yılında ‘Diabetes Care’ dergisinde çıkan bir makale, Tip 2 diyabeti olan beş düzine insanın günlük beslenmelerinde daha fazla tarçın kullanmalarının, kan şekeri, kolesterol ve trigliserit değerlerini 40 günden sonra düşürdüğünü anlatıyor.

Hayat tarzınızı değiştirin, kalori saymayın

Birçok kilolu insan, daha önceden diyet yapmamış olsaydı metabolizmaları için çok daha iyi olurdu. 2007 yılında ‘American Psychologist’ dergisinde yayımlanan bir makalede, 31 ayrı grupta çok sık diyet yapanların 2-5 yıl arasındaki bir dönemde tekrar kilo aldıkları belirtiliyor. Yemekleri kısıtlamakla ilgili her şey sağlıksız düşünce ve kaygıya yol açıyor. Doğru beslenmek dengeli bir yaşam tarzını gerektiriyor, maalesef sıkı bir rejimle sonuç alınamıyor.

Kahvaltı daha iyi beslenmenize yardımcı

2002’de ‘Obesity Research’ dergisinde yayımlanan bir çalışmada yaklaşık 15 kilo veya daha fazla zayıflayıp bu kiloyu bir sene koruyabilen üç bin kişinin yüzde 78’inin, her gün sabah kahvaltısı yaptıkları tespit edildi. Araştırmacılar bu bulguya göre, ölçülü yiyerek ve düzenli öğün takibiyle kilo kaybını korumanın mümkün  olduğunu belirtiyor. Kahvaltı, metabolizma hızının artmasına yardımcı oluyor ve kahvaltısını edenler gün içerisinde daha az yemek yiyor. Öğünleri atlamak,  açlığı daha da artırıyor ve açlığınız çok daha fazla olduğunda, aşırı yeme ihtiyacı doğuyor.

D vitamini takviyesini önemseyin

Sadece güneşe maruz  kalmak, D vitaminin karşılanması için yeterli olmayabiliyor. Kemik sağlığı ve bağışıklık işlevleri için oldukça önemli olan    D vitamini içeren çok az besin var. Dışarıdan destek alınması tavsiye ediliyor.

Gözler İçin Lens Uygulaması

Göz İçin Lens
Miyop, hipermetrop ve özellikle katarakt tedavisi için çok önemli bir uygulama olan göz içi lensi, bir çeşit lazer teknolojisinin ürünüdür. Günden güne gelişen lazer teknoloji birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığı gibi göz sağlığını tehdit eden sorunlarının yok edilmesi içinde başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Göz kusurlarını tedavi eden göz içi lens uygulaması hakkında daha fazla bilgilenmek için yazımızı okumaya devam edelim.
goz ici lens uygulamasi Göz içi lens uygulamaları
Göz içi lens uygulaması tıpkı diğer lens türleri gibi kolay ve zahmetsiz bir şekilde yapılmakta, hatta diğer lenslere nazaran ömür boyu net bir görme imkanı sunmaktadır. Multifokal lens olarak ta bilinen bu lens tedavisi, bilhassa kataraktı yeni başlamış hastalara büyük kolaylık sağlamaktadır. Nedeni ise hem kataraktı hem de yakın ve uzak görme kusurlarını aynı anda düzeltmesidir.

Göz içi lens uygulamaları uzman hekimler tarafından göze doğru bir şekilde yerleştirildiği zaman hiçbir probleme sebep olmamakta ve ömür boyu sorunsuz bir kullanım sağlamaktadır. Multifokal lensler, akrilik ve silikon gibi farklı malzemelerden hazırlanmıştır. Bu nedenle de göze herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Göz içi lensi hastanın durumuna göre damla ya da anestezi olarak uygulanmaktadır.

Göz Tansiyonu Körlük Riski

Göz Tansiyonu ve Körlük
İnsan vücudun da en önemli, organlarımız dan biri  ise göz’dür. Göz görme ve duyu organımızdır. Göz sağlığımıza dikkat etmeli, ve hiç bir sorun olmadığı halde bile mutlaka belirli zamanlarda uzman hekim aracılığı ile göz sağlığı kontrolü edilmelidir. Göz tansiyonu bir halk sağlığı problemidir. Yani gerek devlet düzeyinde, gerekse uluslararası düzeyde bu hastalığın üzerinde durulmalı ve vatandaşlar bilinçlendirilmelidir. Aksi taktirde göz tansiyonunun körlük riskini taşıdığını belirtiyorlar uzmanlarımız. Sizlere bu makalemiz de göz sağlığı ile mutlaka okunmaya değer bilgilendirmeler verilmektedir…

Göz tansiyonuna dikkat Körlük riski taşıyor


Diyarbakır’da göz tansiyonu (glokom) ile ilgili yapılan anket, her 100 kişiden 70′inin hastalığın adını ilk kez duyduğunu ortaya çıkardı.
Katılımcıların yüzde 90′ının ise hiç göz tansiyonunu ölçtürmediği belirlendi. Özel Bağlar Hastanesi’nde göz hastalıkları uzmanı olarak görev yapan operatör doktor Lokman Balyen, vatandaşlar arasında çok az bilinen göz tansiyonu (glokom) için bir anket çalışması yaptı.

Halk arasında ‘karasu’ olarak da tabir edilen glokomla ilgili toplumda bilinç oluşturmak için yapılan ankette, hastalığın tam olarak bilinmediği ortaya çıktı. Göz içi sıvısını dışarı boşaltan kanallarda yapısal olarak tıkanıklık oluşması nedeniyle sıvının yeterince boşalmaması ve buna bağlı olarak göz içi basıncının artması sonucu oluşan hastalığın çok sinsi olduğunu belirten Op. Dr. Balyen, bu hastalığın sessiz bir hırsız olduğunu belirterek tedavi edilmediği takdirde kalıcı görme bozukluklarına neden olabileceğini söyledi.

Göz tansiyonunun göz içi basıncının artmasıyla kendini belli eden bir hastalık olduğunu belirten göz hastalıkları uzmanı operatör doktor Lokman Balyen, “Göz tansiyonu sinsi ve çok gizli bir hastalıktır. Adeta sessiz bir hırsıza benzer. Gözün içinde aköz hümör adı verilen berrak bir sıvı dolaşır. Bu sıvı gözün içinde salgılanırken bir şekilde gözün dışına dranaje olması gerekir. Bu sıvının dışarıya akmasında bir sorun olduğu zaman sıvı gözün içinde birikiyor. Biriken sıvı gözün içinde retinaya, optik sinire, retinanın sinir tabakasına zarar vermektedir. Böylece körlükle sonuçlanıyor” dedi.

Glokom hastalığında risk grupları içerinde bulunanların daha dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Balyen, glokom tiplerini de belirterek şöyle konuştu: “Özellikle bazı risk grupları vardır. Kişinin miyop olması, göz korneasının ince olması, ileri yaşta olması, cinsiyet (kadınlarda risk daha fazla), sigara içmesi, kan basıncının yüksek olması, düşük kan basıncının olması, ailedeki genetik özellik, uzun süreli kortizon tedavisi görenler ve travmadan çıkması glokom için büyük bir önem taşıyor.

Glokomun açık açılı, kapalı açılı, sekonder ve konjental olarak 4 tipi vardır. Açık açılı glokom, görülen vakaların yüzde 90′nından sorumludur.”

Glokom hastalığının toplumda bilincini artırmak ve vatandaşların hastalık hakkında bilgilerini sınamak için yaklaşık 500 hasta üzerinde bir anket çalışması yaptıklarını belirten Op. Dr. Balyen, sonuçların hiç iç açıcı olmadığını, ankete katılanlardan, yüzde 90′lık bir kısmının hiç göz tansiyonunu ölçtürmediğini söyleyerek, “40 ile 70 yaş arasında yaklaşık 500 hasta ile yapılan ankette ilginç sonuçlar belirledik.

Yüzde 20′si okuma yazmasının olmadığı, yüzde 30′u ilköğretim, yüzde 10′u ortaöğretim, yüzde 20′si lise ve yüzde 20′si de üniversite mezunu olan kişilerin katıldığı ankette, katılımcıların yüzde 10′unda veya ailesinde glokom hastalı var. Yüzde 20′si hastalığın var olup olmadığını bilmediğini, yüzde 70′i ise hastalığın olmadığını söyledi. 500 kişi arasında yapılan ankete katılanların yüzde 80′i ilde, yüzde 10′u ilçede ve diğer yüzde 10′u ise köyde yaşıyor. Ankete katılan vatandaşların yüzde 70′i göz tansiyonunu şimdiye kadar hiç duymadığını belirtirken, yüzde 30′u ise sadece duyduklarını söyledi.

‘Şimdiye kadar göz tansiyonunuzu hiç ölçtürdünüz mü?’ sorusuna ise vatandaşların yüzde 10′u ‘evet’ derken, yüzde 90′ı ise ‘hayır’ cevabını verdi. Yani glokom bu kadar ciddi bir hastalık iken, körlükle sonuçlanan bir hastalık olmasına rağmen, maalesef vatandaşlarımız glokomun ciddiyetinden habersiz. Göz tansiyonu dünyada yaklaşık 70 milyon insanı tehdit etmektedir. Bunların 6 milyonu ise körlükle sonuçlanmıştır.

Frengi Hastalığı ve Belirtileri

Frengi Hastalık Belirtileri
Bir çeşit cilt hastalığı olan Frengi, sifiliz olarak da bilinmektedir. Gebelik veya cinsel ilişki frenginin bulaşmasına neden olan faktörlerdir. Anneden bebeğe, eşlerden de birbirine geçmektedir. Cinsel ilişki ile bulaşan hastalıkların en başında gelen Frengi, deride hafif kabarıklıklar şeklinde görülerek başlar.

Frengi hastalığı belirtileri

Kan nakillerinde de Frengi’nin bulaşma riski olduğu düşünülmektedir. Frengi olan bir kişiden alınan kanın hemşire, doktora yada nakil edilen hastaya bulaşma olasılığı çok azdır. Çünkü Frengi hastalarının kanında taşımış oldukları mikroplar 0-4°C’ de ölmekteler. Üstelik kan bağışı yapan kişilerin kanı nakil edilmeden önce bazı tetkiklerden de geçer. Böylece Frenginin kan yoluyla bulaşma ihtimali de düşer.

Deri hastalıklarından olan Frengi hastalığının belirtileri cinsel beraberlikten yaklaşık 20-25 gün sonra görülür. Daha önceden Frengi olan bir kadının gebe kalması durumunda bebeğe bulaşan Frengi belirtileri doğumdan sonra gözlenir. Deride 0.5-3 cm arasında değişen hafif kabarcıklar oluşur. Bu kabarcıklar ağrısız olarak ortaya çıkar. Frengi nedeniyle ortaya çıkan kabarcıklar daha çok cinsel bölgede meydana gelir. Dil ve göğüs uçlarında da aynı yaralardan görmek mümkündür. Bu belirtiler hastalığın birinci evresinde meydana gelir.

Ergenlik Sonrası Sivilce Sorunları

Ergenlik SivilceleriGeç başlayan akneler’in özellikle kadınların korkulu rüyası olduğuna dikkat çeken Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan uyarıyor:
Akne, uzun süreli ve sabır isteyen bir tedavi süreci gerektirir. İlaçlar aknelerin şiddetine ve nedenine göre düzenlenir. Aknelerden kalan izler ise cilt soyma işlemi yani peeling’le silinir. Peeling işlemi sonrasında akne izleri azalırken, aynı zamanda cildiniz solgun görünümden kurtulur, daha parlak ve sağlıklı bir görünüm kazanır

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan; ergenlik sonrası başlayan akneler, neden geliştikleri ve nasıl tedavi edildikleri konusunda bilgiler verdi:

Akne yani halk arasındaki söylenişiyle sivilce; ergenlik çağının doğal bir sorunu gibi düşünülse de aslında ergenlik sonrasında da ortaya çıkabilir ve hayli baş ağrıtabilir! Nitekim son yıllarda cilt hastalıkları hekimlerine ergenlik sonrası başlayan akne nedeniyle başvuran hasta sayısı giderek artmaktadır. Ergenlik akneleri, bazen ileri yaşlara kadar devam ederken, 20’li yaşların ortasında ani başlayan akne şikayetleriyle de karşılaşılabiliyor. Dermatologlar bu tip akneleri ‘geç başlangıçlı akne’ olarak kabul etmektedir.

Geç başlayan akneler, kadın hastalarda daha sık görülür. Çoğunlukla derin yerleşimli ve ağrılı nodüller şeklinde kendilerini belli ederler. Genellikle ağız çevresi, yanaklar, çene altı ve boyunda yerleşir. Geç başlayan aknelerin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Hormonal bozukluklar, yanlış kullanılan kozmetikler, stres, gıdalar ve bazı ilaçlar, aknelerin ortaya çıkmasına neden olabilecek sebeplerdir.

Su Bazlı Kozmetikler Kullanın

Ani başlangıçlı akne, bazen hormonal bir bozukluğun bulgusu olabilir. Özellikle geç ortaya çıkan akneleri olan kadın hastalarda, yumurtalık, böbrek üstü bezi ve tiroit bezi hastalıkları buna sebebiyet verebilir. Bazen kullanılan bazı ilaçlar (steroidler, sadece progesteron içeren doğum kontrol hapları, bazı psikiyatrik ilaçlar), cildin yağ dengesini bozarak geç başlayan akne gelişmesine neden olabilir.

Kozmetikler de geç başlangıçlı aknelerin oluşmasına neden olabilecek bir diğer sebeptir. Özellikle yağlı kozmetik ürünler, gözenekleri tıkayarak, akne gelişmesine neden olmaktadır. Yağlı saç kozmetikleri; saçlarda ve alın hattında akne gelişmesine sebebiyet verebilir. Akneli cilde sahip olan kişilerin yağsız, su bazlı, non-komedojenik ibaresi bulunan kozmetik ürünleri tercih etmeleri gerekir. Makyaj mümkün olduğunca az yapılmalı, gece yatmadan önce çıkarılmalıdır.

Sivilce İzlerini Peeling’le Silin

Aknelerin sıkılması, o bölgelerde leke ve iz kalmasına neden olabilir. Lekelerin ve izlerin düzelmesi, aknelere göre çok daha zordur. Akne izleri iki çeşittir. Hipertrofik skar dediğimiz akne izleri; deride kaşıntılı, kırmızı ve deri yüzeyinden kabarık lezyonlar şeklinde görülür. Deriden çökük, çukur şeklindeki akne izleri ise atrofik skar olarak isimlendirilir.

Cilt soyma işlemi (peeling); akne izlerinin silinmesinde uygulanan etkili bir yöntemdir. İzin derinliğine göre yüzeysel ya da derin peeling işlemi yapılır. Meyve asitleriyle yapılan peeling yüzeysel akne izlerinde tercih edilir. Daha derin izlerde orta peeling işlemi faydalıdır. Yara iyileşme süresi yüzeysel peeling yöntemine göre daha uzundur.  Kişinin peeling sonrası güneşten kaçınması gerekir. Üçer haftalık ara periyotlarda meyve asitli peeling işlemi tekrarlanır. Daha derin izlerde uygulanan orta peeling işlemi altı ayda bir tekrarlanabilir. Peeling işlemi sonrası akne izlerinde azalmanın yanında ciltte parlak bir görünüm kazanılmış ve aknelerden kalan lekelerde de hafifleme sağlanmış olur.

Aknenin Şiddetine Göre İlaç

Akne, uzun süreli tedavi gerektiren bir hastalıktır. Kullanılacak ilaçlar aknenin şiddetine göre düzenlenir. İlaçlar etkisini en erken 2-3 ay sonra göstermeye başlar, bu yüzden hastaların bu konuda sabırlı olması gerekir. Hafif şiddetteki akneler dıştan sürülen antibiyotik içeren kremlerle tedavi edilirken, orta şiddetteki akneler ise ağızdan kullanılan antibiyotikler ve hormon dengesini düzenleyici özelliği olan doğum kontrol hapları önerilir. Özellikle mens (adet) dönemlerinde aknelerinde artma tarif eden hastalarda doğum kontrol hapları en etkili tedavi seçeneğidir.

Şiddetli aknelerde ise yüksek doz A vitamini tedavisi önerilir. Bu tedavi, gebe kalma riski olan kadın hastalarda önerilmez. Dermatoloji uzmanının kontrolünde tedavi yapılmalıdır. Periyodik kan tetkikleriyle ilaç dozu düzenlenmektedir.

Akneleri Sıkmayın: Kesinlikle aknelerinizi sıkmayın! Aknelerin sıkılması, o bölgelerde leke ve iz kalmasına neden olacaktır.

Makyajla Uyumayın: Mümkün olduğunca az makyaj yapın, gece yatmadan önce mutlaka temizleyin.

Hormonlarınıza Baktırın: Akne şikayetlerine ilaveten adette düzensizlik ve tüylenme artışı yakınmanız varsa, hormonal kökenli akneleriniz olabileceğini unutmayın.

Tonik Kullanın: Cildinizi akneli ciltler için uygun olan temizleyicilerle günde iki defa temizleyin. Cildi çok yağlı olanlar, temizlemenin ardından,  yağlanma baskılayıcı özelliği olan toniklerle tedaviyi devam ettirmeli.

Yediklerinize Dikkat Edin: Beslenmenize dikkat edin! Gıdalar aknenin tek nedeni olmasa da akneyi alevlendirici sebep olabilmektedir. Akneli hastalar yüksek glisemik indeksli gıdalardan uzak durup, düşük glisemik indeksli gıdaları tercih etmeli.

Doğru Yağı Kullanın: Omega 3, omega 6 tüketimini arttırın. Balık, yeşil yapraklı sebzeler, soya yağı, deniz ürünleri bu açıdan yoğun gıdalardır.

Yağlı Sütten Uzak Durun: Akne üzerinde diğer etkili olan gıda çeşidi yağlı süt ürünleridir. Yağlı süt ürünleri hormon içeriklerinden dolayı akneleri alevlendirebilir.  Süt ürünlerinin yarım yağlı olanlarını tüketmeye özen gösterin.

Şüpheli Gıdaları Kesin: Şüpheli gıdalarla aknelerinde artma tarif eden hastalar o gıdalardan uzak durmalı.

Anason Çayının Faydaları

Anason Çayının FaydalarıAnoson çayının şifalı faydalarına deyineceğiz. Anason çayı oldukça şifalı olup, tohumlarından hazırlanmaktadır. Çayın hazırlanışı, tohumlarını öğütlüyor ve toz olana kadar bu kıvama getiriliyor. Daha sonra bu toz kıvamına gelen tohumlar çay haline geliyor. Ve bu Anason çayının faydalarıda saymakla bitmiyor. Anason çayının faydalarını merak ediyorsanız, mutlaka makalemizin devamını okumalısınız…

Anason Çayının Mükemmel Faydaları

Peki, anason çayının ne gibi bir faydalıkları vardır. Öncelikle anasın çayı hazmı kolaylaştırıp, kan dolaşımını düzene sokar ve kalbe iyi gelmektedir, iştah açıcı bir çay olup bronşit gibi rahatsızlıklara karşı faydalı olmakla beraber balgam sökme gibi bir tedavisi de bulunuyor, Baş ağrıları ya da sinir gibi sorunlara iyi gelmekle birlikte uyku içinde faydalı bir içecektir. Anne sütünü arttırıcı özelliği bulunuyor, cinsel isteği de arttırmaktadır.

Kalp Masajı Nedir ve Nasıl Yapılır

Kalp Masajı Nasıl Yapılır
Bir insanın kalbinin durması veya nefes alamaması gibi acil durumlarda hiç vakit kaybedilmeden hemen  sağlık kuruluşlarından birine haber verilirken bir yandan da uygulanacak ilk yardımda sırası ile:

1. Kişinin soluk yolunun açık olduğundan emin olunur,
2. Solunumu durmuşsa suni solumun yapılır,
3. Kalbi atmıyorsa kalp masajı ile kalp atışlarının yeniden başlaması


kalp masaji nasil yapilir Kalp Masajı Nedir? Kalp Masajı Nasıl Yapılır?

Kalp Masajı Nedir?

Kalbin, çeşitli nedenlerle çalışamaz hale gelip kan dolaşımını sağlayamaması durumunda kalbe dışarıdan baskı yaparak kalbin içindeki kanın dolaşımını ve kalp atışının tekrar başlamasını sağlamak amacıyla uygulanan ilk yardım tekniğine “Kalp Masajı” denir. Kalp Masajı tekniğini bilmeyen kişilerin Kalp Masajı yapmaları tehlikelidir. Çalışan kalbe asla kalp masajı yapılmamalıdır. Ayrıca, göğüs kafesine aşırı yüklenmek kaburgaların iç organlara saplanmasına neden olabilir. Bütün bu nedenlerle Kalp Masajı bilinçli bir şekilde yapılmalıdır.

Yetişkinlerde Kalp Masajı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kazazedenin boynundaki şah damarından nabız kontrol edilmeli ve kalp atışlarını durduğundan emin olunmalıdır.
Nabız alınamıyorsa kazazede sert zemine sırtüstü yatırılmalı
Tercihen kazazedenin sağ tarafına diz çökülmelidir
Sternum kemiğinin (iman tahtası) alt ucundan 2 – 3 parmak yukarı kısım belirlenmeli veya kemiğin orta noktası belirlenerek alt yarısının orta-alt kısmı belirlenmeli
Bir elin ayası buraya yerleştirilmeli
Diğer el üzerine yerleştirilmeli

Kalp Masajının Yapılacağı Nokta

Kalp Masajının Uygulanışı

Uygulanan gücün tek bir noktadan verilmesi için elin sadece ayası temas etmeli, parmaklar göğüs kafesi ile temas etmemelidir.
Göğüs kemiği üzerine dik olarak baskı uygulayabilmek için dirseklerin bükülmemesine dikkat edilir.
Her baskıda göğüs kafesinin 4 cm kadar aşağıya inmesi sağlanmalıdır.
Bu işlem dakikada 80 -100 kez olacak tempoda uygulanmalıdır.
Sıkıştırma ve gevşetme süreleri eşit olmalı ve
İşlem sırasında ellerin göğüs üzerindeki yeri değişmemelidir.
En az 3 dakikada bir kalbin kendi kendine çalışmaya başlayıp başlamadığını anlamak için nabız kontrol edilmelidir.
Kalp kendiliğinden çalışmaya başladığı anda Kalp Masajına son verilmelidir.
Kalp kendiliğinden çalışmaya başlamadıysa, tıbbi yardım gelinceye kadar uygulamaya devam edilmelidir.

Çocuklarda Kalp Masajı Nasıl Yapılır?


Çocuklara kalp masajı yapılırken daha hassas davranılmalı ve aşırı yüklenilmemelidir. Çocuklara kalp masajı yapmak için elin 3. ve 4. parmağını göğüste memelerin ortasının 1 – 1.5 cm kadar altına koyarak, göğüs 1.5 – 3 cm kadar çökecek şekilde nazikçe bastırılarak Kalp Masajı yapılır..

Kan Kanseri Hastalığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tıp o kadar ilerledi ki; eskiden ölüm sebebi olan birçok hastalık, günümüzde tek bir iğneyle önlenebiliyor ya da tedavi edilebiliyor durumda. Fakat üzerinde halen durmaksızın çalışmalar yapılan bazı  kanserlere, hala bir çözüm bulunamadı. Tükettiğimiz besinlerden tutun da soluduğumuz havaya kadar, kendisine etki eden kanserin çeşitlerinden biri de kan kanseridir. Bu yazımızda Kan Kanseri ile bilinmesi gereken önemli makaleleri veriyoruz…

kan kanseri 1 Kan Kanseri Hastalığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler



Kan Kanseri (Lösemi): Lökositlerin sayısında bilinmeyen nedenlerle oluşan Anormal artış, kan kanseri genel adı altında toplanan hastalıklara yol açar. Bu hastalıklar, hastanın yıllarca yaşamını sürdürebildiği, süregen lenfosit kökenli kan kanserinden, birkaç ay içinde ölümle sonuçlanan yıkıcı ivegen lösemiye kadar uzanır.
Kan tahlilleri (kan sayımı, sedimantasyon, kan oluşun tetleri); kemik iliği biyopsisi yorgunluk; solgunluk; lenf bezleri, karaciğer ve dalak büyümesi; sindirim sistemiyle ilgili bozukluklar; iştahsızlık ve zayıflama; kanamalar akut olgularda aralıklı ya da bacaklı çok yüksek ateş; kronik olgularda inatçı ve düzensiz hafif ateş

Tanı:

Lenfoblastlara benzeyen olgunlaşmamış beyaz kan hücrelerinin sayısındaki artışla birlikte ilerleyen, kötü huylu bir hastalıktır.
ALL çocukluk dönemi lösemilerinin % 80′inden sorumludur. 3-7 yaşları arasında sıktır. Erişkinlerde de görülebilir ve tüm erişkin lösemilerinin % 20′sini oluşturur.

Akut lösemilerde kötü huylu hücrelerde olgunlaşma ve farklılaşma fonksiyonu kaybolmuştur. Bu hücreler hızla çoğalıp normal hücrelerin yerini alırlar. Habis hücreler normal kemik iliği elemanlarının yerini aldıkça kemik iliği yetmezliği gelişir. Normal kan hücrelerinin sayısında azalma olduğu için kişide kanama ve enfeksiyon şikayetleri başlar.

Çoğu vakada görünür bir sebep yoktur. Bununla birlikte radyasyon, benzen gibi bazı toksinler ve bazı Kemoterapi ajanları lösemi oluşumuna katkıda bulunur. Kromozomlardaki anormallikler akut lösemi gelişiminde rol oynayabilir. Risk faktörleri içinde Down Sendromu, lösemili kardeş, radyasyona maruz kalma, kimyasal Maddeler ve ilaçlar sayılabilir.
Hastalık 100.000 kişinin 6’sında görülmektedir

Korunma

Çoğu vakanın sebebi bilinmediği için korunma yöntemleri de bilinmemektedir. Toksinlere, radyasyona, kimyasal maddelere maruz kalınmaması riski azaltabilir

Kan Kanseri Belirtileri

Uzun süreli veya çok miktarda kanama olması, çürüklerin kolayca oluşması, burun kanaması, dişeti kanaması, adet kanamasında düzensizlikler, deri içine kanamalar, deri döküntüsü veya peteşi ( kanamaya bağlı küçük kırmızı noktalar ), ekimoz ( çürükler ) gibi deri lezyonları, enfeksiyon, yorgunluk, sternum (göğüs kemiği) hassasiyeti, solukluk, kemik ağrıları veya hassasiyeti, eklem ağrıları ( kalça, diz, Ayak bileği, ayak, omuz, dirsek, el bileği, elin küçük eklemlerinde ağrı ), lenfadenopati (lenf bezlerinin büyümesi ), açıklanamayan kilo kaybı, dişetlerinin şişmesi, ateş, egzersizle kötüleşen solunum güçlüğü, çarpıntı.

Tanı/Teşhis

Fizik muayenede, büyümüş karaciğer-dalak, ekimoz ve kanama bulguları saptanır. Beyaz kan hücrelerinin sayısında anormallikler, tam kan sayımı-anemi ( kırmızı kan hücrelerinin azalması ) ve trombosit sayısında azalma saptanır. Kemik iliği aspirasyonu – kemik iliğindeki hücre sayısında ve lenfoblastlardaki artışı gösterir. T lenfosit sayımı, hücre yüzey antijeni çalışmaları.

Kan Kanserinde Erken Teşhis

Kan hastalıklarının teşhisi için çok değişik testlere baş vurmak gerekebilmektedir: Kan hücrelerinin ve hemoglobin miktarının ölçülmesi (tam kan sayımı), hemoglobin alt tiplerinin elektroforez ile analizi, kanın mikroskop altında incelenmesi (periferik yayma), kemik iliğinin incelenmesi (kemik iliği aspirasyonu ve biyopsisi), kan yapımı için gerekli olan demir, vitamin B12 ve folik Asit düzeylerinin incelenmesi, kan pıhtılaşmasının tetkik edilmesi, kan hücrelerinin işlevleri ve yaşam süreleri ile ilişkili testler, bağışıklık sistemi hücrelerinin ürettikleri Proteinlerin tetkik edilmesi, kan hücrelerinin ya da onları üreten kemik iliği hücrelerinin kromozomlarının ve diğer yapı taşlarının tahlil edilmesi ve radyolojik incelemeler Hematoloji’de en sık ihtiyaç duyulan testlerdir. Akdeniz anemisi (talasemi) nedir? Bu hastalığın taşıyıcılığının ne önemi vardır?

Akdeniz anemisi hemoglobin molekülünün üretiminin doğuştan itibaren bozulmasına yol açan kalıtsal (ırsi) bir hastalıktır. Beta talassemi hastalığının taşıyıcılığı ülkemizde (özellikle Akdeniz bölgesinde) oldukça sıktır. Hafif Kansızlık dışında taşıyıcıların herhangi bir sorunları yoktur. Ancak, taşıyıcı olan anne ve babanın % 25 ihtimalle hasta bebek doğurma riski vardır. Taşıyıcılığın sık olduğu bazı illerimizde evlenmeden evvel taşıyıcılık için inceleme yaptırılması zorunludur.

Kan Kanseri Tedavi edilebilir mi?

Tedavinin amacı hastalığın hafifletilmesidir. Periferik kan sayımı ve kemik iliği normale döndüğü zaman hafifleme sağlanır. ALL, antikanser ilaçların kombinasyonuyla tedavi edilir ( kemoterapi ). Kemoterapinin başlangıcında hastanın 3–6 hafta hastanede kalması gereklidir. Bunu takip eden kemoterapi seansları ayaktan verilebilir. Kemoterapi; prednison, vincristine, metotreksat, 6-merkaptopürin ve siklofosfamid’i içeren 3-8 ilaç kombinasyonundan oluşur. Ayrıca Anemi ve düşük trombosit sayısını düzeltmek için kan ürünleri vermek gerekebilir. Gelişen herhangi bir ikincil enfeksiyon için Antibiyotik kullanılabilir.
İyileşme ( remisyon ) sağlandıktan sonra bel kemiği sıvısı (spinal sıvı) na saldıran lösemik hücrelerin tedavisi için omurgaya kemoterapi ve/veya radyoterapi uygulanabilir.

Takibeden tedavi, relapsları (hastalığın daha da kötüleşmesini) önlemeye yöneliktir. Yüksek doz kemoterapiye veya diğer tedavilere cevap vermeyen ağır vakalar için önerilebilecek diğer bir tedavi seçeneği de kemik iliği naklidir.

Çocuklarda erişkinlerden daha iyi sonuçlar elde edilir. Yaklaşık % 95 vakada tam remisyon sağlanır. Şifa oranı ise % 50–60 tır. Erişkinlerin % 80′ inde tam remisyon, % 30–50 arasında şifa sağlanır. Tedavisiz yaşam süresi yaklaşık 3 aydır.

Lösemi, kan kanseri ya da ilik kanseri olarak da bilinen bir hastalıktır. Kemik iliğinde kan yapımından sorumlu hücrelerin kanserleşmeleri sonucunda gelişir ve aslında tek bir hastalık değildir; çok değişik tipleri vardır. Kanserleşen ilik hücreleri Sağlıklı kan üretmedikleri gibi, iliği istila etmek suretiyle sağlıklı kan üretebilecek hücrelere de yer bırakmazlar.

Lösemiler en kaba şekilde akut ve kronik olmak üzere 2 guruba ayrılabilirler. Akut lösemiler tedavi edilmedikleri zaman sıklıkla haftalar-aylar içinde ağır sorunlara yol açarlar. Bu hastaların önemli bir bölümü kemoterapi adı verilen ilaç tedavileriyle ya da ilik nakli (kök hücre nakli) ile iyileştirilebilirler. Kronik lösemili hastalar ise kendi seyirlerine bırakılmaları halinde sıklıkla yıllarca yaşayabilirler. Kronik lösemili hastaların ilaç tedavileriyle iyileştirilmeleri daha zordur. Bazı tip kronik lösemiler kök hücre nakliyle iyileşebilirler

Riskler

Şiddetli enfeksiyonlar, ALL’nin kötüleşmesi, yaygın damar içi pıhtılaşma. Şüpheli ALL belirtileri gelişirse kişide ALL ile ilgili sürekli ateş veya diğer enfeksiyon belirtileri ortaya çıkarsa vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız.

Malnütrisyon Sağlığınızı Nasıl Etkiler

Kötü beslenme Bu dünyanın herhangi bir bölümü bir sorun değildir. Biz yakın dikkat edersek, o zaman bu konuda herhangi bir sınır bilmez bulabilirsiniz. Sağlıklı yemek yeme değildir herhangi bir kişi bu sorunu karşı koyabilirler.

Biz sağlıklı bir gıda arıyorsanız Biz bir dizi seçenek bulabilirsiniz. Ancak çoğumuz pek yönelik herhangi bir dikkat o gün yaşam için gün içinde çok meşgul. Biz nasıl bizim vücut etkileyecek gidiyor düşünmeden ne olursa olsun mevcut yemek nedenidir. İşlenmiş gıdaların pazara kolayca kullanılabilir ve çoğumuz yemekten önce iki kez sanmıyorum. Bu tür yiyeceklerden gerekli besinleri yok ve o kötü sağlık etkiler. Malnütrisyon gerçekten sağlık için tehlikeli olabilir ve bu zorluklar bir dizi verebilir.

Açlık malnütrisyon türüdür ve malnütrisyon en tanıdık türü arasında yer alıyor. İnsanların son derece güvensiz olabilir uzun bir süre için yiyecek gerekli miktarda alamadım durumdur. Nihai sonucu bu durumda ölüm olabilir. Bu büyük bir sorunla karşı karşıya bu dünyada azgelişmiş ülkelerin bir dizi vardır. Yoksulluk burada ana nedeni olduğunu ve insanların kendileri için hem de onların aileleri için yiyecek yeterli miktarda satın almak için yeterli para yok. Diğer nedeni insanların para olabilir ama kaynakların gıda yeterli miktarda almak için yeterli değildir sınırlı kaynaklar. Doğal afetler, siyasi nedenlerle ve ülkeler arasında savaş insanlar açlıktan sorun yüz nedeniyle nedenleri vardır.

Günümüzde insanların çoğu sağlık ürünleri para harcama ama onlar yemek için doğru şeyler seçerseniz bu ek miktar kaydedebilirsiniz gerçeğini görmezden geliyor. Biz gerekli dengeli bir diyet yemek yoksa o zaman sağlık ürünleri kullanmak zorunda olabilir. Kötü beslenme sırayla protein düzeyi için tehlikeli olabilir vücudun glikoz düzeyini etkiler. Gerekli yağ seviyesi de bu dönemde azaltır. Bu nedenle bozuklukları yanı sıra gıda dışı durumu yeme malnütrisyon nedenleri olduğunu söyleyebiliriz. Vücudumuzun organları ayrı ayrı çalışma durdurmak ve genel sonuçları son derece tehlikelidir. Gerekli adımları istenmeyen sonuçları önlemek için zamanında alınmalıdır. Vücudumuzun karbonhidratlar, mineraller ve biz sağlıklı bir hayat sürebilirsiniz böylece tartışılan çeşitli diğer önemli besinleri almalısınız. Beslenme gereksinimi her insanda farklıdır. Bu nedenle sağlıklı bir vücut için doktor onu tartışmak ve diyet grafik takip etmek yararlıdır. Şu anda bir adım atın ve daha iyi bir yarın zevk.

28 Ağustos 2012 Salı

Diyet Faktörleri ve Kanser Riski

Kalori ve yağ oranı yüksek diyetler sürekli artan kanser insidansı ile bağlantılı olmuştur. Diyet yağ için en güçlü olduğu, hangi meme ve kolon kanserlerinin gelişiminde katkısı olabilir. Bu ilişkinin kez gösterge farklı ulusal toplumlarda kanser insidansı ile yağ tüketimi karşılaştırarak geliyor. Örneğin, diyetsel yağ alımı ve meme kanseri sıklığı arasında güçlü bir kros korelasyon açıkça var. Bu tür korelasyonlar dezavantajı, ancak yağ alımı yanında çalışma kapsamında ülkeler arasında birçok farklılıklar olmasıdır. Örneğin, Japonya'nın istisna ve birkaç diğerleri ile, meme kanseri oranı yüksek olan ülkelerde de ekonomik gelişme düzeyi de yüksektir. Sonuç olarak, gayri safi milli hasıla ve meme kanseri insidansı arasında iyi bir korelasyon da var, bu da ekonomik kalkınmanın neden kanser belirtmek için alınmış olmamasına rağmen.


Diyet Faktörler ve Kanser Riski için Tablo:
Diyet Bileşen
Kanser Riski Etkisi
Yüksek yağ Kolon ve muhtemelen meme kanseri riskinde artış
Yüksek kalorili Obezite muhtemelen endometrium ve meme kanseri riskinin artması ile sonuçlanır
Kurutulmuş, tütsülenmiş ve salamura gıdalar Mide kanseri riskinde artış
Aflatoksin Mide kanseri riskinde artış
Vitamin A veya B karoten Akciğer ve diğer epiteliyal kanser azalması riski
C vitamini Mide kanseri riskinde azalma
E vitamini ve selenyum Artmış kanser riski ile ilişkili Yetersizlikleri
Lif Kolon kanseri riskinde azalma
Sebzelerden Azalmış kanser riski

Diyetteki yağ doğrudan artmış kanser insidansı ile ilişkili olduğu hipotezi deney hayvanlarında yapılan çalışmalar tarafından desteklenmiştir. Örneğin, göğüs kanserinin görülme bir yüksek yağlı diyet beslenir farelerde büyük ölçüde daha yüksektir. Öte yandan, bir dizi çalışma, aynı ulusal nüfus içindeki bireylerin tümör insidansı yağ alımı ilişkilendirmek için başarısız oldu. Örneğin, büyük bir çalışmada yaklaşık 90.000 Amerika Birleşik Devletleri kadın dahil.

Kanser neredeyse olan diyet olan diyet yağ olarak kalori sadece 30% bulunan kadınlarda daha yağ olarak kalori yaklaşık% 44 alan kadınlarda iki kat daha fazlaydı.

En azından bazı çalışmalarda istatistiksel olarak anlamlı olsa da, diyetsel yağ ve meme ya da kolon kanseri riski arasındaki ilişkiyi açıkça akciğer kanseri 20 kat artmış risk çok daha azdır ağır sigara içiciliği kaynaklandığından.

Diş İçin Doğal Bitkisel İlaç Kullanımı

Onların yoğun günlük aktivitelerine devam İnsanlar çoğunlukla şeyden daha ağız sağlığı unutmak eğilimindedir. Mantığı kişi uykusuz ve hatta yeterli dinlenme alınamıyor, daha ne kadar onların ağız hijyeni görmezden olmasıdır? Ağız hijyeni Diş etleriniz, diş, dil ve ağız sağlığı durumu için genel bir terimdir. Oysa ne ağız hijyeni hakkında çoğu insan için akla gelen dişlerinizin durumdur. Hala doğrudur ama insanlar dişlerini bile fırçalamadan normal dil fırçalama sadece 3-5 bira söylemek içermelidir gerçeğini gözardı rağmen. Bununla birlikte, fırçalama ağız hijyeni sadece tek önlem değildir. Ayrıca diş ipi ve gargara genel bir temiz hissetmek için ve temizlemek için zor hedef alanlara dahildir.

Ama ağız hijyeni Tarihte geriye bakarak, eski çağlarda insanların dişlerini temizlemek ve çürüme ve kötü koku önlemek için bitki ve otlar kullanılır. Geçmişte insanlar, portakal ve limon ağaçları, Senna, Lam, Fagara ve Afrika Laburnum kökleri gibi çeşitli bitkilerden elde edilir sopalarla çiğneme kullandık. Bu kökler ve bitkiler tatlı tadı biber acı bir sağlar. Muskat maskeleri kötü nefes bir tatlı etkisi yaratan bir süre taze nane tadı için, Okaliptüs ağacının yaprakları kullanılır.

Ağız hijyeni gözlemleyerek bir numaralı hedefi oluşturan plak önlemek ve diş çürümelerini önlemek için. Plak formları böylece diş koruyan mine tabakası aşındırır asit üreten bakterilerdir. Gibi Bir kere elimden olmuştur, diş üzerinde delikler oluşturacak boşlukları tarafından saldırıya olacak. Bugün, biz sadece mevcut en iyi kavite ve plak mücadele diş macunları ve ağız gargaraları için kutsanmış vardır. Ayrıca, diş ipi ve dil kazıyıcılar dişler arasındaki oluşturan plaklar ulaşmak için bakterileri dışarı kazımak için kullanılabilir ve serttir.

En az günde iki kez önerilir bezelye büyüklüğünde florürlü diş macunu ile diş fırçalama ağız hastalıkları önlemek için. Ayrıca ağız kokusuna neden olan bakterileri de dahil olmak üzere tat tomurcuğu üzerinde parçacıkları kaldırmak için diş fırçası ile dil temizlemek için swiping hareketi yapın. Bu bırakılan bakterileri öldürmek için su ile ağız çalkalanarak sonra gargara ile gargara için de tavsiye edilir. Bu adımları gerçekleştirmek için böyle bir tartar, plak, diş eti iltihabı, diş çürümesi, ve periodontitis gibi ağız hastalıklarının önlenmesine yardımcı olmalı bir ömür boyu bir iştir.

Biz genellikle vücudumuzun iyi bakmak çok şey yapmak ama biz de genellikle iyi bir ağız hijyeni ne kadar önemli olmasına rağmen bizim diş bakmaktadır. Eğer Portland Oregon bölgesinde yaşayan ve bir Portland Diş Hekimi veya Beaverton Diş Hekimi arıyorsanız size Oregon Diş Hekimi Directory onları bulabilirsiniz.

Yaşlanmaya Karşı Göz Kremi

Düzgün ve açık tenli fiziksel çekiciliği ilk niteliğidir. Yüz en fazla maruz kalan bölümü ve o zalim ve petrol sert güneş ışınları ve alerjik reaksiyonlar, akne, kırışıklık yaralanmalar ve noktalar tabi emici savunmasız olduğu gibi korumak için en zor olandır. Gözlerin altında koyu halkalar zayıflık gösteren ve insanların sparkness kaybederler.

Gözlerin altında zaman ve yaş cilt ders ile kan damarları belirgin hale getirir elastikiyetini kaybeder. Şişlik ve koyu halkaları da yaşlanma özellikleri vardır. Bu gözlerin yorgun görünüyor gibi olumsuz bir etki zorlar ve kapaklar aynı zamanda katlanabilir ve kırışık görünüyor.

Ben farklı şirketler tarafından artık mevcuttur ve cilt elastikiyeti, zengin doku, leke kaldırır ve kalıcı yara izleri ve lekeleri kaldırır artırmak için tasarlanmış özel olarak formüle edilmiş göz kremleri sağlar Burada modern teknoloji övün.

En iyi göz kremi , kırışıklık ortadan kaldırmak cilt kusurları yumuşatır ve yavaş yavaş açık ve taze yüzü bırakarak onları kaldırır yardımcı olur. Pazarda farklı kremler farklı amaçlar için kullanılabilir. Kırışıklıkların bazıları, bazı reduce şişlik, koyu halkalar kaldırmak için bazı içindir. Şimdi üçlü eylem kremler de mevcuttur. Farklı insanlar yüz sorunları farklı türleri vardır ve bir sadece sadece kendilerini iyileşmek için onları terk edemez çünkü.

Göz Kremi Yorumlar Bu tür kremleri satın almadan önce okumak önemlidir. Bu sizin krem ​​glikolik bileşik, A vitamini, antioksidan E vitamini gibi yüz için gerekli bazı önemli maddeler içermesi önemlidir

Bazı göz kremleri de kolajen emer Hydroderm var. Bu kremler, aynı zamanda cilt nemlendirici için de kullanılabilir. Çoğu insan bu tür sorunlar yaşıyorsanız ve anti-aging kremleri ivme alıyorsanız, çünkü bu gün göz bakımı bir iş haline gelmiştir.

Sonunda ben daha önce belirttiğim gibi kırışıklıkları önlemek ve yaşlanma için bir vitamin dolu, dengeli beslenme, iyi bir miktar su en az 3 litre bir gün ve önemli maddeler var bazı anti-kırışıklık tomarları olmalıdır öneririm . Doğal ürünlerin kullanımı her zaman yararlıdır.

Obezite İçin Çözümler

Obezite gelişmiş ülkeler için büyük bir sorun olmuştur. Araştırmalar obez kişilerin % 20 ekstra tüketir ve onların vücut hareket edemez olduğunu söylüyorlar. Dolayısıyla onlar yüksek karbondioksit emisyon yol kolay seyahat için araba hizmet gerekir.

Daha büyük ölçekte, obezite bireysel sağlık değil, aynı zamanda bir ulusun ekonomisi ve iklim etkiler sadece. İnsanlar kilo için çeşitli önlemler alır. Ama çoğu zaman başarısız.

Kilo kaybetmek kalori sayısını size alımı bağlıdır. Ya biri daha az yemek gerekir ya da daha fazla kalori yakabilirsiniz böylece fiziksel aktivitenin daha yapmalıyım. Obezite kontrolü bir diyet sürdürmek olmadan hiçbir anlamı var. Bir diyet ne gibi yiyeceklerden kaçınmaya anlamına gelmez. Ancak, gıda veya alınan kalori miktarını kontrol edilmesi gerekir.

Çeşitli kilo kaybı programları genellikle vardır. Bazıları biri kendi varsayımlar aşağıdaki veya benzer fikirli insanlar bir gruba katılmak ve faaliyetleri yürütmek kendiniz yapmak programı vardır. Onlar çok iyi sonuçlar vermeyebilir ama bir kesinlikle değişiklik hissedebilirsiniz. Onlar kilo kendi fikirlerini yaymak nerede Olmayan Klinik programları sağlık danışmanları tarafından yapılır. Bu ticari yapılır. Klinik programları ağırlığı azaltmak için nasıl sağlık ipuçları veren profesyonelleri içerir. Onlar herhangi bir ek, diyet ve diğer ilaçlar reçete olabilir. Onlar etkili ispat edecektir. Bazı çok düşük kalori diyet tüm besin öğeleri yerine günde hiçbir 800'den fazla kalori verecek doktorlar tarafından reçete edilir. Bazıları iki yöntemden birini kilo yapar mide ameliyatı adapte olabilir.

Mide mide bazı bölümlerini kaldırarak tutabilir gıda miktarını sınırlama ve

Bağırsak bypass ve kötü sindirilmiş hale getirmek için gıda yapma.

Obezite olan kişiler fiziksel sağlığı ve faaliyetleri yavaşlatmak değil, esnek bir diyet tercih edilmelidir. Vücut ağırlığının çok yüksek kan basıncı ve kalp ilişkili risk ile ilgili olacaktır. Dolayısıyla bu bir diyet ve düzenli egzersiz sağlıklı kalmak yapıyor korumak için tavsiye edilir.

Grip ile Mücadele

Grip genellikle grip veya viral grip olarak bilinir. Çoğunlukla kuşlarda bulunan RNA virüsünün neden olduğu bulaşıcı bir virüs hastalığıdır. Grip hastalığının solunum yolu enfeksiyonu ve soğuk günlerde çoğunlukla rastlanıldı. Bu hastalığın belirtileri kas ağrısı, ateş, baş ağrısı, halsizlik ve titreme vardır. Hastalığın bulaşıcı olduğunu ve havanın orta, su, fiziksel dokunma vs aracılığıyla yayılır

Öksürme, hapşırma grip virüsünün en yaygın taşıma ortamıdır. Enfeksiyon da vücut sıvılarının temas veya kontamine damarları veya giysi dokunarak yayılır. Yani bu enfeksiyonu önlemek için bunu enfekte kişi ile temas önlemek için tavsiye edilir.



Ihtiyati tedbir olarak, öksürme veya hapşırma kişilerden uzak durmalısınız. Nemli veya soğuk havalarda uzun süre maruz kalma böylece bağışıklık güç ve enfeksiyona yakalanma şansı daha yüksek olur azalır. Bu hastalıktan enfekte kişinin genel uzak tutulmalı ve uygun tedavi ve tam dinlenme verilmelidir.

Parasetamol tekrar ön ilaç bu virüs olarak kabul edilir. Bu ilaç ateş düşürmede yardımcı olur. Ama gereken doktora danıştıktan sonra Relenza olsun , özel olarak İnfluenza A ve İnfluenza B tedavisinde kullanılan Relenza reçete de satın alınabilir çevrimiçi Relenza mağazalar, ama bu sizin aile doktorunuz ile görüştükten sonra satın tavsiye edilir .

Mide Yanması İçin Ana Çözümler

Mide yanması uygunsuz bir yaşam tarzı ve bakteriyel enfeksiyon yoluyla herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Bu, kontrol edilebilir ve semptomlar önemli ölçüde yaşam biçimi ve bazı gıda alışkanlıkları değiştirerek azaltılabilir.

En sık mide ekşimesi sorunu yediğimiz gıdaların tür kaynaklanır. Sağlıksız ve yağlı besinler olması mide asit üretimini artırabilir. Aynı zamanda da mide ekşimesi neden sindirim sürecini yavaşlatır. Asit reflü veya mide ekşimesi muzdarip insanlar bu tür yiyeceklerden uzak durmak, böylece gıda maddeleri bu sorunu artırabilir olduğunu bulmaya çalışmalısınız. Sizin için daha kolay hale getirmek için, burada genellikle mide ekşimesi neden olabilir, bazı gıda maddelerinin bir listesi:

Meyve: turuncu gibi turunçgiller, limon asit üretimi neden olabilir. Bunların dışında, greyfurt, kızılcık ve suları da mide ekşimesi sorunu artırabilir.
Sebze: Domates doğada çok asidik olan bir sebzedir. Bu tür çiğ soğan, biber ve biberi gibi diğer sebzeler de kaçınılmalıdır.
Süt ürünleri: Süt gibi milk shake gibi öğeleri, ekşi krema, dondurma, yumurta, peynir Her tür de mide ekşimesi şansını artırır.
Etler: etler yağ içeriği çok yüksek ve hazmı çok zaman alır. Sığır eti gibi etleri kaçının, Buffalo kanatları, tavuk parçaları vb
Yağlı gıdalar: kızartılmış gıdalar, sindirim sistemi için iyi değildir. Bu, cheeseburger önlemek için patates ve kızarmış diğer fast food iyidir.
İçecekler: kafein gibi çay ve kahve içeren alkol, soda ve diğer içeceklerin aşırı alımının mide ekşimesi başlıca nedenleridir.
Çikolata: Eğer mide yanması şikayeti varsa herhangi bir biçimde tüketen çikolata, bunu yeme ve içme olarak, en iyi önlenir.

Bu sorunu önlemek için en iyi yolu şeker, yağ, baharat ya da kafein yüksek olan bu tür gıda kaçınmaktır. Tüm bu maddeler mide ekşimesi bilinen nedenleridir. Yavaş yiyin ve sindirim sistemini aksattığını önlemek için küçük porsiyonlara sahip çalışın.

Doğal Vitiligo Tedavisi

Vitiligo deride beyaz lekeler vücudun değişik yerlerinde görünmeye neden olan bir cilt hastalığıdır. Ortak alanlarda vücudun en çok güneşe maruz kalan parçalar (örneğin eller, yüz ve ayaklar gibi) yanı sıra koltuk altı ve genital bölge gibi alanlar yer alıyor. Yamalar günde bir madde olarak çok yavaş bir kaç yıl içinde ve bazen, yayılma eğilimi.

Vitiligo yaklaşık 100 milyon kişi dünya çapında etkiler. ABD ve Avrupa'da yaygınlık nüfusun yaklaşık% 1 olduğu tahmin edilmektedir. Bu eşit tüm ırklar ve her iki cinsiyette etkiler.

Vitiligo için tıbbi tedavi olarak çıkmış, pahalı, etkisiz ve yan etkileri yüksek bir risk ile ilişkili vardır. Ne yazık ki, bu durum bu insanlar sık ​​sık bir çare için umutsuz ve bunlar terapiler sorunlar ve kısıtlamalar hakkında söylenen zaman bile, herhangi bir fiyat etiketi ödemeye hazırız. Her yıl, ilaç endüstrisinin yeni, daha pahalı ve hala etkisiz tedaviler ile geliyor tutar. Ve, sanayi için artan kar tutmak ...

Vitiligo dünya çapında yaklaşık 100 milyon kişiyi etkiler

Aslında, ASDReports.com göre, 2011 yılında vitiligo tedavi pazar $ 1,4 milyar değerinde olduğu tahmin edildi. 2019 yılında, bu pazarda kar ve bu zaten karlı niş iki katına, yani, 2,7 milyar dolar artacağı tahmin edilmektedir.

Alzheimers Önlemek için Sağlıklı Bir Diyet

Alzheimer Hastalığı
Sağlıklı beyin için özel besleyici yiyecek yiyen beyin sağlığı özel diyet yemek olmayanlar ile karşılaştırıldığında% 40 oranında gelişmekte olan Alzheimer riskini azalttı, Yian Gu, New York'ta Columbia Üniversitesi'nde Alzheimer hastalığı araştırmacı söyledi.

"Diyet hastalığı riskini değiştirmek için en kolay yolu olabilir," Gu ve arkadaşları Nöroloji Arşivleri yılında yayınlanan çalışmada dedi.

Bu kadın araştırmacılara göre, Alzheimer için bir tedavi olduğundan, yani önleme özellikle yaşlı olanlar için, Alzheimers önlemek için önemli bir adımdır. "Biz bu diyet takip ederseniz, o zaman bu hastalık için risk daha az olurdu," Gu dedi.

Diğer çalışmalarda bağımsız besin gözlemledik iken, Gu tarafından liderliğindeki bir ekip Alzheimer riski ile bir ilişkisi olduğu bilinen besin yönünden zengin besinler bir grup okudu.

Gibi kırmızı et ve tereyağı doymuş yağ asitleri gibi besin birkaç türlü kaçınılmalıdır. Gibi diğer omega-3 yağ asitleri, omega-6, E vitamini, B12 vitamini ve folik asit beyin sağlığı için yararlıdır da.

Bu çalışma için, araştırma ekibi 4 yıl ortalama 65 yaş ve üzeri 2148 katılımcı, sağlıklı beslenme hakkında bilgi toplanmıştır. Onlar her 18 ayda Alzheimer olma olasılığı için kontrol edilir. Bu toplam, bunların 253 Alzheimers etkilendi.

Alzheimers almak için kimin en muhtemel olanlar zeytinyağı, fındık, balık, domates, tavuk, brokoli, meyve ve yeşil sebzeler içeren soslu salata daha yiyenler vardır. Onlar yüksek yağ içeriği ile kırmızı et, sakatat veya süt ürünleri yemeyin.

Gu bu sağlıklı beslenme beyni korumak için iki gün içinde çalıştığını söyledi. Ve bu diyetin kalbi besleyen gıdalar oluşur, çünkü o zaman bu diyet de inme beyni korumak olabilir ve birisi bir inme varsa, beynin Alzheimer almak için hassastır

Diş Sağlığı İçin Önemli İpuçları

Ağzınıza sadece güzel bir gülümseme daha fazladır. Ayrıca genel sağlık için bir çıkış kapısıdır. Bu ağ geçidi temiz tutulması sağlıklı uzun süre devam edebilir - ve daha genç görünümlü.

"Tıpkı beyaz, düz dişler gençlik iletmek, çarpık renksiz, aşınmış veya dişsiz bir gülümsemeyle yaşlı bir görünüm ile ilişkilidir," Edmond Hewlett, DDS, Diş Hekimliği UCLA School restoratif diş hekimliği profesörü diyor. "Atasözü" diş uzun, 'yaşlılara tanımlamak için kullanılan, diş eti hastalığı sonucunda daha uzun görünmesini düşeceği diş etleri ve dişleri neden olduğu gerçeğini yansıtır. "




Genç bir ağız tutulması iki basit, kanıtlanmış ve pratik adımları aşağı gelir:

-Fırça ve diş ipi günlük
Her altı ayda bir diş hekiminizi-bak

"Fırça üzere zaman ayırmak ve diş ipi ihtiyaç olan şey ise," Anthony M. Iacopino, DMD, PhD, Manitoba Kanada Üniversitesi, restoratif diş hekimliği profesörü diş hekimliği fakültesi dekanı ve Amerikan Diş Hekimleri Birliği sözcüsü diyor. "Fırçalama diş ipi ve diş hekimine gidiyor yapmak bu kadar kolay, bu pahalı değil ve herkes de bunu yapıyor olmalıdır."

Ne Durdurma oluyor?

"Dostlarım ciddiye [ağız sağlığı] yapmayız," Samuel Düşük, DDS, MS, Florida Üniversitesinde Periodontoloji ve Periodontoloji emekli profesör Amerikan Bilimler Akademisi başkanı diyor.

"Onlar ciddi anlamda görünüm alır ve gülümseme bir önceliktir, ancak insanların diş etleri düşünmüyorum. Fırçalama zaman alır ve diş ipi en zor alışkanlıklardan biridir. Insanların ipi ve insanların yararlarını görmek sanmıyorum sadece% 25'i, bu gün, insanların zaman darlığı olan "düzgün diş ipi günde iki ile üç dakika sürer, ama o tahmin Low," diyor. "Düşük bir Florida Probe Corporation, bir diş teknoloji şirketi bir hissedar.

Kenara bakar, diş bakımı için zaman yapmak için başka bir neden var. Bunu yapmazsanız, sizin sağlık etkileyebilir.
Enflamasyon, Periodontal Hastalıklar

Bu tür gıda bit olarak bakteri ve enkaz, dişlerin etrafındaki kan damarları girdiğinizde iltihaplanma olabilir. İltihap bu işgalcilere vücudunuzun yanıttır. Ve bu olur ve tekrar tekrar, uzun süreli (kronik) iltihabı ile rüzgar eğer.

"Ağız vücuttaki iltihabı yüksek düzeyde büyük katkıyı biridir" Colgate ve Johnson & Johnson için görüşmelerini tamamladı Iacopino, diyor.

Kronik inflamasyon, kalp hastalığı, diyabet, artrit ve Alzheimer hastalığı gibi kronik hastalıklar ile bağlantılıdır. Iltihabı hastalıklara neden olur ya da başka bir neden bir göstergesi olup olmadığı net değil. Ama başka bir yol, bunu iyi bir işaret değil.

Sonra Amerikalıların% 80'i etkileyen periodontal hastalık, var. Bu dişeti ve dişleri boyunca yoğun bakteri oluşumuna neden oluyor. Periodontal hastalık diş kaybının en sık rastlanılan nedenidir.

Bakteriyel birikimi, inflamasyon, diş çürümesi ve periodontal hastalık sakin ve yavaş olur. Çok kişi, bu oluyor bilmiyorum bu yüzden.

Sürekli ve doğru yapıldığı zaman, fırçalama ve bakteri ya da plak birikimini azaltır diş ipi. Bu iltihap ve diş eti hastalığı önlemeye yardımcı olur.

Vitray Diş

Sigara ve alkol, özellikle kırmızı şarap ve kahve, diş leke yapabilir ve nasıl görünüyorsun eski etkiler.

Diş beyazlatma - over-the-counter ve diş hekimlerinin ofislerinde - ABD'de giderek daha popüler hale geldi ve sık sık bakmak ve genç hissetmek için bir yol olarak pazarlanmaktadır.

Uzmanlar, yapay beyazlatıcı geçici bir gülümseme artırabilir rağmen, hala ne kadar iyi yaş üzerinde kalıcı bir etkiye sahip tutarlı, fırçalama diş ipi ve rutin diş bakımı gerektiğini söylüyorlar.

Tabii ki, fırça, diş ipi daha yapmak, ve genç kalmak için diş hekimine başvurmak gerekir. Tüm yaşam tarzı önemli. "Yeterli uyku, sağlıklı bir diyet, egzersiz alıyorum ve inflamasyon sizin seviyeleri aşağı tutarak, sizin yaşlanma saati yavaşlatmak istiyorsanız tüm anahtar vardır," Iacopino diyor.

Hewett kabul eder. "Aslında alıyorum ve bir istisna değil, sağlıklı ve ağız sağlığı kalmak için hiçbir kısayolları olduğunu kalır," diyor.

Hamileler İçin Diş Bakım İpuçları

Yeni çalışmalar Gingivitis gibi diş hastalıkları Anne karnındaki bebeğin sağlığı için tehlikeli olabileceğini gösteriyor. Deliller şiddetli diş eti hastalığına sahip hamile kadınların yedi kez prematüre doğum sağlığı dişeti sahip kadınlara göre daha fazla olması gibi olduğu tespit edilmiştir.

Dişeti iltihabı nedeniyle erken doğum riski düzeyi artık sigara ile karşılaştırıldığında ağır içme ve biraz daha yüksek kıyasla edilebilir. Bu düzenli hamile ya da değil dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi gerektiğini verilen oluyor. Ancak, dişleri temizlemek için gebelik sırasında en az bir kez diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.

Ve size gebelik hakkında diş hekiminize emin olun. Ikinci trimester acil olmadıkça diş hekiminizi ziyaret için mükemmel bir zaman.

Kanseri Önleme Vitamin B17

Vitamin B 17 sayıda (bağımsız) doğal olarak meydana gelen besin olduğunu bilimsel çalışmalara önemli ölçüde romatizmalı ağrıları azaltmak ve hatta yüksek tansiyon düşürücü, kanseri önleyebilir belirten.

B 17 (aynı zamanda amydalin olarak da bilinir) siyanür içeren belirten, FDA tarafından Amerikan piyasaya çıkartıldı. Birçok gıdalar doğal siyanür içeren ve aşırıya kaçmadan bu yemek (gıda sindirerek kişi bir gıda alerjisi vardır sürece) zarar vermez. Bu besinler şunlardır: badem, darı filizi, kuru fasulye, soya, ıspanak ve bambu çekimleri.

In Vitamin B17 içeren gıdalar , E-Nasıl Dr Janet Yıldız, bir beslenme ve alternatif sağlık doktor aktarmaktadır: "beslenme ve tıp bilim adamları tarafından sağlanan yıl önce yapılan araştırmalara göre, vitamin B17 onun kadar veren doğal bir siyanür içeren bileşiktir sadece, belirli bir enzim grubu varlığında siyanür içerik beta glükozidaz veya glukuronidaz denir. Mucizevi, bu enzim grubu kanser hücrelerinin hemen hemen sadece bulunur. Vücudun başka bulduysa, siyanür devre dışı bırakmak ve tamamen zararsız maddelere dönüştürmek için yeteneğine sahip bir enzim, rhodanese, daha fazla miktarda eşlik eder. Kanser dokularının bu koruyucu enzim yok "Basit bir deyişle, vitamin B-17 kanser hücreleri tespit etmek ve ortadan kaldırmak için yeteneği var -. Ve çünkü salgılanan bir enzim sadece kanser hücrelerini.

Kanser modern toplumun beslenme önemli bir gıda bileşiğin eksikliği tarafından ağırlaştırılmış olan bir eksikliği hastalığı olduğuna kanıt olduğunu G. Edward Griffin devletler. Griffin, dünyaca ünlü yazar ve belgesel film yapımcısı. Onun araştırma, kanser alamadım insanların diyetlerinde bulunan ne ile çakışmaktadır. Önerilen okuma içerir Bunlar Kişi Kanser alın etmeyin . Hem hastalar ve doktorlar vitamin B17 kanseri önleme, tedavi ve eliminasyon çok etkili olduğunu iddia ediyor. (Tanıklıklar için B17.com ziyaret ).

Gıda sanayi besin dolu, bizim damak tadınızı gerçekte olan acı gıdalar birçok sapmış olduğu noktaya tadı (genellikle yapay) geliştirdi. B 17 tadı acı ve doğal olan birçok yiyecekte bulunan .

Yonca - B17 bol miktarda içeren bir yenilebilir yabani bulunmaktadır. Yonca çok, vitaminler, mineraller gibi klorofil gibi çeşitli başka yararlı besin maddeleri içerir.

Kayısı tohum B 17 yüksek konsantrasyon içeren inanılıyor ve tüketimi için satın alınabilir.

Kimse tükendi ve kitle miktarda tüm bu öğeleri yeme başlamalıdır. , Bir yeni gıda çalışırken çok küçük bir miktar yemek tavsiye olduğunda orada bir alerjik reaksiyon olmalıdır. Her zaman diyet içine yeni bir şey tanıtmadan önce bir doğal sağlık uzmanının yardım alınız.

G. Edward Griffin tarafından bir saatlik belgesel Kanser Olmadan Bir Dünya - Vitamin B17 The Story Of, bu çok değerli bir sürü bilgi içeriyor gibi izliyor değer.

Hipokrat kez konuştu deyişle bilgelik bir çok şey var, "gıda senin ilaç ve ilaç senin gıda olmak olsun."

Vucudun Kilo Kaybı Nasıl Önlenir

Her gün insanların çoğu sahip oldukları şişmanlık için nefret ve bakımsız. Bu onlar için çok sıkıcı bir nedendir. Bunun için bu kadar çok tablet ve tedaviler almak. Ama tek para maliyet olmadan ve doğal bir şekilde vücut korumak için çok kolay olduğunu biliyorum.

Bu şekilde bazıları aşağıda açıklanmıştır

1. Sağlıklı Gıdalar Yemek:

Sağlıklı ve besleyici yiyecek ve içecekler yemek vücudunuzun tesisatçısı ve güçlü tutar. Sağlıklı gıdalar büyüyen yağ vücudunuzun zarar vermez. Yani düzenli tutmaya çalışın.

2. Daha Fazla İçme Suyu:

İçme suyu çok vücut için gereklidir. Hepimiz Su insan vücudunun yaşam olduğunu biliyorum. Birçok dergi İnsan vücudu su ile oluşturulmuş ve onlar umutsuzca su ihtiyacı olduğunu açıkladı. Her insanın günlük su 10-15 bardak içmelidir. Yani, su içmek ve vücudun taze tutmak.

3. Gıdaların düşük miktarda atın:

Gıdaların düşük miktarda alarak sizin için hayati önem taşımaktadır kilo kaybı . Vücudumuz protein doğru miktarda gerekir. Eğer o zaman düşük verirsen vücut hasta olur. Yoksa verdi tam o vücudunuzun bırakır kalan tutarı tasarruf edilecektir. Birçok dini scripts işaret etti. Buna göre de hepsi küçük almak ve vücudun ihtiyacı ne aldığını anlattı. Science olması, bahsedilen
Vücut protein miktarı tam tuttu, beynimiz daha sonra anlar.

4. Önemsiz gıdalar kaçının:

Abur cubur vücudumuzun şişmanlık için ana sebebidir. Birçoğumuz yüksek kolesterol ve vücutta yağ oluşturur yağ kızarmış gıdalar yüksek miktarda yiyin. Yani vücudumuzdan abur cubur kaçınarak deneyin.

5. Düzenli Egzersiz:

Egzersiz mükemmel yapar. Jimnastik veya alan üzerinde egzersizler deneyin. Düzenli uygulama vücudun yağ gevşeyebilir.

Eğer kısa sürede sizin sonuç alırsınız bu kuralları muhafaza edin. Eğer uygulama için en iyi dilek. Kimse senin şişmanlık için ihmal edilmelidir.

İnsülin Kullanırken Dikkat Edilecekler

Diyabet: Hastalık bazı türü nedeniyle şekillenir basınç hormonların kan şekerinizi yükseltebilir. Bu nedenle, kan şekeri seviyenizin yemek mümkün değilken bile yüce olabilir. Kan şekeri düzeyleri de kontrol etmek zorlaşabilir. kan şekeri düzeyleri yeterince yüksek bulursanız, diyabetik DKA denilen hayatı tehdit eden bir duruma yol açabilir.

Diyabetik ketoasidoz:

Diyabetik ketoacidsis (DKS) vücudunuzun ketenler denilen kan asitlerin çok yüksek seviyede üreten oluşur diyabetin ciddi komplikasyonlarından biridir.

İnsülin Pompası:

Bir insülin pompası diyabeti olan bazı insanlar tarafından kullanılan bir insülin teslim makinesi. Bir kemer üzerinde aşınmış veya poşet içinde konabilir biraz pille çalışan makine, sadece cilt altına yerleştirilen ve put olarak bantlanmış bir dar yapay tüpüne bağlı. Pompa programı kullanmak İnsanlar gün boyunca durmadan insülin teslim etmek ve kan şekeri yükselir tutuş için insülin ilave doz serbest bırakmak için.

Bir pompa İnsülin ikinci el genellikle üç / dört saat içinde kaybolur. Bir zorluk da infüzyon seti veya pompa ile oluşursa, Diyabetik ketoacidsis saat içinde genişletebilirsiniz. Sen Diyabetik ketoacidsis nedenleri ve uyarı işaretleri farkında olmalıdır. Emin kan şekerinizi yapmak gerekecektir insulin_pump her iki üç saatte bir hasta olduğunda. Sen her zaman elde edilebilecek idrar ketene test şeritleri olmalıdır. Ayrıca kan şekerinizi kontrol edilir bekleyen yüksek kan şeker tedavisi için bir şırınga ile insülin enjekte etmek gerekebilir.

İnsülin pompası kullanıcılar ile yüksek kan şeker nedenleri
:

Herhangi bir hastalık, enfeksiyon, cerrahi işlem.

İnfüzyon yerinde Hastalığı.

Karışım set çıkardı ya da bağlantısını kesti.

Fiziksel veya hareketli stres.

İnsülin hotness aşırı maruz kalmaktadır.

Biraz ilaçlar kan şekeri düzeylerini artırabilir.

Yaşlı veya insülin sona erdi. Açıldıktan sonra, insülin 30 gün için iyidir.

Karışım seti 4 gün daha uzun olmuştur.

Cep Telefonu Kullanımı Tükürük Bezlerini Etkiler

Araştırmacılar ısı ve radyo frekans radyasyon gibi taşınabilir cep telefonlarından emisyon parotis bezlerinde işlevsel ve hacimsel değişikliklere neden olabilir bulduk. Ağır cep telefonu kullanıcıları ile testlerde, parotis bezi tükürük akış hızı ve hacim olarak önemli bir artış cep telefonları sık sık yapıldığı tarafta gözlenmiştir.



Maharashtra Vidya Shikshan Prasarak Mandal adlı Diş Koleji ve Araştırma Merkezi Oral Tıp ve Radyoloji Anabilim Dalı'nda Araştırmacılar at için el cep telefonu kullanarak olmuştu 18 ila 30 yaş arası 142 sağlıklı birey (70 erkek ve 72 kadın) tükrük akım hızı ölçülür en az üç yıl. Onlar ağır kullanıcılar (50 erkek, 50 kadın) ve kontrol grubu (20 erkek ve 22 kadın) ayrıldı.

Araştırmacılar tüm katılımcıların üçte iki kez ağır kullanıcının günlük yedi saate kontrol grubunda 10 ila 15 dakika boyunca bir iki hafta arasında değişen, ortalama (yedi aramaları bir gün) üç saat günlük için cep telefonları kullanılacak bulundu grubu. Araştırmacılar 70 tüm katılımcıların yüzde ağırlıklı telefonu kullanımı için sağ kulağa kullanılan görülmüştür, yüzde 26 sol ve yüzde 4 eşit her iki kulağı kullanarak bildirdi.

Dominant tarafta yalnızca yüzde 8 daha fazla tükürük akış hızı kontrol grubunda ise ağır kullanıcılar arasında, 26 fazla yüzde parotis tükürük, dominant taraf ölçüldü. Katılımcıların, yüzde 30 (47 kişi) baş ağrısı (7), migren (5), zil veya cep telefonu kullanımını takiben kulak ve deri (35) ısıtma bildirdi. Ayrıca, araştırmacılar baskın tarafta parotis bezinde dış karotis arter kan akım hızı ultrasonografi muayenesi için anlaştılar 38 katılımcı 20 diğer tarafta daha neredeyse 1.5 kat daha yüksek olduğunu keşfetti.

Araştırmalara göre, cep telefonu kullanımının termal etkisi sayesinde doku genişletilmesi baskın tarafta tükürük akış hızı artışı sorumlu olabilir. Diğer çalışmalarda cep telefonları sadece 0.1 ° C ısı, mevcut çalışmada 35 katılımcı uzatılmış telefonu kullandıktan sonra kulak ve çevresinde bir ısı hissi deneyimli üretmek olduğuna işaret etse. Buna ek olarak, iyonize olmayan elektromanyetik radyasyon formunda radyo frekans radyasyonu sıcaklık yükseltme ve kan akımı değiştirerek, bitişik dokuların içinde su absorbe edebilir.

Mayıs 2011 yılında, Kanser Araştırmaları Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Ajans muhtemelen insanlar için kanserojen olarak radyofrekans elektromanyetik alanlar sınıflandırılır. Örgütlerine göre, kablosuz telefon kullanımının beyin ve kulak tümörü riskinde artış ile ilişkilidir. Ancak, araştırmacılar beyin ve kulak aksine, "parotis bezleri kafatası doğal koruma olmadan ve cep telefonları, kullanım sırasında ve bu nedenle potansiyel telefonu kullanımından kaynaklanan yan etkiler riski daha yakın bir yakınlık vardır, dedi.

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Diş Fırçalama - Which Way Doğru mu?

İsveç'te gençler yüzde yirmi beşi düzenli olarak diş fırçası yok ve İsveçliler sadece% 10 Sahlgrenska Akademisi, Göteborg Üniversitesi araştırmacılarına göre, etkili bir diş macunu nasıl kullanacağımı biliyorum.

İsveç'te halkın çoğunluğunun kendi dişlerinizi fırçalamaya rağmen, etkili diş çürümesi engelleyen bir şekilde 10 fırça sadece 1.



Pia Gabre ve meslektaşları 15 ila 80 yaşları arasında 2,013 İsveçlilerin diş fırçalama alışkanlıkları incelenmiştir. Araştırmacılar ne sıklıkta ve ne kadar süre fırçanızın üzerine koyun ne kadar diş macunu, dişlerini fırçaladı, ne sıklıkta florürlü diş macunu kullanılır ve ne kadar su sırasında ve fırçalama sonrası kullanılan belirlemek için yola çıktı.

Florürlü diş macunu nasıl macunu nasıl kullanılması gerektiğini en popüler, sadece birkaç bilmek, olduğu bulunmasına rağmen etkin fırçalama ve florür diş çürümelerini engeller nasıl - 1 4 İsveçliler ile bu florür inanarak ağızda taze tutmaktır.

Çalışmanın popülerlik% 80 nasıl, araştırmacılar yetişkinlerin% 70 üzerinde diş macunu kullanmak için en iyi yolu bilmiyordum onların diş take care bulundu memnun olduğunu bildirdi ve% 55-75 su ile durulayın emin olsa fırçalama sonra. En iyi diş fırçalar 35 yaşın altındaki kadınlar vardı.

Gabre açıkladı:

"İsveçliler genellikle kendi dişlerinizi fırçalayın yapmak, ama çoğunlukla çünkü sosyal normlar ve taze hissetmek yerine diş çürümelerini önler.

Görüşülen konuların çoğu ebeveynleri tarafından, çocuklar dişlerini fırçalamayı öğrendi. Onlar daha sonra hayatta daha etkili teknikler konusunda bilgili olsa bile, onlar her zaman olduğu gibi kendi dişlerini fırçalamaya devam edin. "

Araştırmacılara göre, İsveçliler ölçüde etkili florürlü diş macunu kullanmak öğrenerek kendi ağız sağlığını geliştirmek olabilir. Buna ek olarak, diş fırçalama hakkında bilgi etkin geliştirilmiş ve açık ve kolay anlaşılır olmalıdır.

Araştırmacılar bireylerin gerektiğini vurgulayın:

En az iki kez diş macunu ile günde dişlerini fırçala-- kahvaltıdan sonra ve yatmadan önce
Kaviteler sıklıkla oluşuyorsa daha florürlü diş macunu kullanın
Fırçalama sonra su ile durulama-kaçının

Yüksek Tansiyon Kolesterol

Yüksek Tansiyon Kolesterol
Yüksek tansiyon olarak adlandırılan korkunç bir hastalık sorunu ile karşı karşıya dünyada birçok insan var. Hemen hemen herkes bu ismi duymuştur ama pek azımız oluşmasının temel gerçeği biliyorum. Yüksek kan basıncı temel nedeni kolesterol düzeyidir. Kolesterol seviyesi yüksek ise o zaman bu sorunla karşı karşıya gelecek. Bunlar kolesterol, kan artar basınç nedeniyle vücutta uygun kan akışının önünü kapatmaktadır. İkinci ana nedeni, yüksek stres düzeyidir. Vücudun büyük bir zarar veren stres. Biz genellikle bizim iş kötü yönetim nedeniyle stres sorunu yüz. Biz işe şekilde düzenlemek, o zaman bize ruhsal tatmin verecek ve stresten uzak kalabilirler. Stres yüksek tansiyon ve yüksek seviyede verir ve daha sonra sonuçları üzerinde kalp krizi olurdu. Orada yüksek kan basıncı bu çirkin hastalığı ile yaşayan dünyanın pek çok insan vardır ve onlar bu konuda farkında bile değiller.

Tedavinin hayatı tehdit edilebilir başka süre içinde gereklidir. Genetik nedeni de bu hastalık için başlıca nedenlerinden biridir. Bizim yaşam yolu, aynı zamanda yüksek kan basıncı için önemli bir rol oynamaktadır. Sağlıksız bir yaşam tarzı bu hastalığın verir. Bu korkunç hastalığı uzak kalmak ve böylece çok disiplinli bir hayat yaşamak için önemlidir.

Muzun Sağlığımıza Faydaları

Muz insan vücudu için çok önemli bir rol, meyve, tatlı edinilmiş ve hızlı dolum genç, bu muz herkesin gözdesidir yapar nedeni budur. Muz B6 vitamini, C vitamini, folat, potasyum, lif ve antioksidanlar içerir. Muz kolesterol, tuz ve yağsız içermez. Çünkü bu içerik, enerji kaynaklarının dolu bir meyve olarak muz sağlık yararları için.
Enerji Kaynağı olarak Muzun Sağlığımıza Yararları

Özellikle enerji sağlayan, çok büyük için muz sağlık yararları. Eğer sabit veya tüm gün egzersiz çalışıyorsanız çok yüksek karbonhidrat içeriği, doğal şeker kaynağı kasları yakıt çünkü, muz, enerji yerine getirmek için çok güzel. Bir mola sırasında bisiklet sporcuları, tenis oyuncuları, vücut geliştiriciler ve diğer aktif insanlar muz yemek budur. Onlar biliyor muz kaslar için iyi bir enerji kaynağıdır ve kas kurtarma hızlandırmak.

Ayrıca, muz vitamin B kompleks içeriği., Kas nörotransmitterlerin ve enerji üretiminde yardımcı olur, özellikle B6 vitamini oldukça yüksektir B6 vitamini kaslara oksijen taşımak ve önlemek ve kas gerginliği iyileşmesine yardımcı olur. Folat bu gibi bağırsak astar kan hücreleri ve hücreleri gibi sürekli olarak güncelleştirilir yeni hücrelerinin üretimi için gereklidir.

Muz sağlık yararları nedeniyle de A vitamini, C vitamini, E vitamini ve antioksidan çeşitli hastalıklardan vücudu korumaya yardımcı bileşiklerin kaynağı olarak muz. Muz potasyum ve lif kaynağı olarak bilinir. Potasyum lif normal bağırsak fonksiyonu korumaya yardımcı olurken, normal kan basıncını korumaya yardımcı olur. Muz bazı dirençli nişasta olan bir meyve vardır.

Muz de bağışıklık sistemini destekler. Potasyum, demir ve B vitamini gibi vitamin ve mineraller vücut ısısını düzenleyen, hemoglobin üretimi teşvik, yara iyileşme süreci yardımcı olur ve sinirleri yatıştırmaya. triptofan, serotonin artış üretim yardımcı olan bir amino asit, sakinleştirici bir etkisi var ve mutluluğunu artırmak. Yukarıda tartışma görürseniz, emin muz sağlık yararları gerçekten önemli olabilir.

Kalp Yetmezliğ Belirtileri ve Tedavisi

Temel ve en önemli belirti nefes darlığı. Bunun nedeni, akciğer içinde aşırı sıvı sahiptir. Yorgunluk da başka bir belirtisi. Düşük bir oran, kaslar ve vücudun diğer kısımlarında kalp pompaları uygun kan tedarik almak mümkün olmadığı durumlarda bu olur. Oksijen eksikliği ile sonuçlanır. Belirtileri çabuk bitti inşa etmiyoruz. Kalp tüm bu sorunları ile başa çıkmak ve zorlu koşullar için ayarlamak için çalışır. Ama başa çıkmak mümkün olmadığı durumlarda, kalp yetmezliği oluşur.

Bir doktor kolayca onun stetoskop ile kalp yetmezliği riskini belirleyebilir. Bu cihaz kalp anormal ses atım alabilirsiniz. Doktor kalp yetmezliği için gösterge olabilecek bir hastanın nefes dinleyebilirsiniz. O bu kesin değildir, o bir hastanın kalp atışı elektriksel aktivitesini kaydedecektir elektrokardiyogram gibi bir laboratuvar testi önerebilir. Hatalı ses dalgaları anormal kalp büyüklüğü, şekli ile ilgili ortaya görüntü olarak kaydedilecektir. Bazı durumlarda, göğüs x-ışını de alınır.




Hastalık nedenlerinin belirlenmesi ile teşhis edilebilir. Kalp yetmezliği nedeniyle oluşan aşırı iş yükü durumunda, iyi yemek yeme ve kansızlık için tedavi ile tedavi edilebilir. Kalp değeri herhangi defektler ameliyatla düzeltilebilir. Hastalar sigara, aşırı alkol bırakma ve hiper duyarlı hale kalp yetmezliği riskini en aza indirebilirsiniz. Dengeli bir kan basıncı seviyesi sağlanmalıdır. Uzun vadede mevcut çeşitli ilaçlar vardır. Kalp krizi bazen hayatı tehdit edici olabilir. Bu gibi durumlarda, kalp nakli tek bir anahtardır. Araştırmacılar bazı hastaların donörü beklerken sağlık koşullarını iyileştirmek ve böylece başarıyla nakli listeden silinebilir söylüyorlar. Kalp sürdürmek için insan hayatı için önemli bir organdır. Kalp bakımı çok önemlidir ve bu konuda eğlenceli olmak istemiyorum. Sağlık için son derece endişe atın.